Στην Πανγαία το 60% σε Aphrodite Hills Resort και Aphrodite Springs
Στην Πανγαία το 60% σε Aphrodite Hills Resort και Aphrodite Springs

Στην Πανγαία το 60% σε Aphrodite Hills Resort και Aphrodite Springs

Αλλάζει χέρια το εμβληματικό resort του ομίλου Λανίτη
RE+D magazine
03.04.2019

Πλειοψηφική συμμετοχή (60%) απέκτησε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ στις εταιρείες Aphrodite Hills Resort και Aphrodite Springs Public στην Πάφο της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.


Αφορά στην αγορά της συμμετοχής της Τράπεζας Κύπρου  στη μητρική εταιρεία του Αphrodite Hills Resort Ltd, Aphrodite Holdings Ltd στην οποία είχε περιέλθει από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της, τον Όμιλο Λανίτη, τον Οκτώβριο του 2014.

To Aphrodite Hills Resort το πρώτο ολοκληρωμένο θέρετρο γκολφ, αναψυχής και ανάπτυξης ακινήτων στην Κύπρο αποτελεί προσωπικό όραμα και στοίχημα του Ευαγόρα Λανίτη άρχισε να υλοποιείται σταδιακά τη δεκαετία του 1990

Εκτείνεται σε έκταση γης 2.340 στρ με βλάστηση που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό της. Περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, το μοναδικό πιστοποιημένο PGA National Cyprus γήπεδο γκολφ, ακαδημία αντισφαίρισης, κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, εμπορικό κέντρο με καταστήματα και εστιατόρια, ανεξάρτητες κατοικίες και διαμερίσματα. 

Το Aphrodite Springs εκτείνεται σε 1.500 στρ, όμορης με το Aphrodite Hills Resort έκτασης και διαθέτει άδειες για την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ και 125.000 τ.μ. κατοικιών και ακινήτων συμπληρωματικών χρήσεων.

Η συνολική επένδυση της Πανγαία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ανήλθε σε 31,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια στρατηγική, μακροπρόθεσμη επένδυση στην οποία η Πανγαία συμμετέχει μαζί με την Invel Real Estate και το βρετανικό fund Coller Capital (που μέσω της invel Real Estate συμμετέχει ήδη και στο μετοχικό κεφάλαιο της Πανγαία).

«Eίμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτή την επένδυση στο κορυφαίο golfresort της Μεσογείου που μόλις ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την Coller Capita l και την Invel Real Estate. Η αξία του project ως προς το realestate ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ είναι εξαιρετικές οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, με εκτιμώμενο κόστος development άνω των 300 εκατ. ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία, Αριστοτέλης Καρυτινός.