Η ΑΕΓΕΚ θα εισφέρει τον κατασκευαστικό της κλάδο στην θυγατρική Εδαφοστατική, η οποία μετονομάζεται πλέον σε ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική. Η νέα εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €80 εκατ., με το πέρας της οποίας η D.S. Constructions θα ελέγχει το 70% της νέας εταιρείας και η ΑΕΓΕΚ το 30%. Η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική θα αποτελέσει έτσι το νέο σχήμα στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο και ταυτόχρονα το πρώτο, στο οποίο θα συμμετέχει κατά πλειοψηφία ξένος κατασκευαστικός όμιλος, επενδύοντας για τον σκοπό αυτό περί τα €80 εκατ. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της γεν. συνέλευσης, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει και στη μητρική ΑΕΓΕΚ κατά το ποσό των €70 εκατ.. μετά την αύξηση, η D.S. Constructions αναμένεται να ελέγχει το 16,8%, οι πιστώτριες τράπεζες το 22,5%, ενώ οι νυν βασικοί μέτοχοι κ.κ. Γ. Τριανταφύλλου και Σ. Παπαγεωργίου το 8%.' />
Τρίτη
26 Μαρτίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Παίρνουν μπρος ξανά οι γερανοί της ΑΕΓΕΚ

01 Σεπτεμβρίου 08 - RE+D Magazine
Παίρνουν μπρος ξανά οι γερανοί της ΑΕΓΕΚ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ξεμπλοκάρει το μετρό Θεσσαλονίκης με τη διαφαινόμενη διάσωση της ΑΕΓΕΚ μετά την είσοδο του Ινδού επιχειρηματία και του ινδικού ομίλου D.S. Constructions ως στρατηγικού επενδυτή, έπειτα από την Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 20,8%. Δίνεται κατ' αυτόν τον τρόπο αφενός, λύση σ΄ ένα μεγάλο έργο το οποίο θα ανακουφίσει την συμπρωτεύουσα, αφετέρου μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία σώζεται.

Η ΑΕΓΕΚ θα εισφέρει τον κατασκευαστικό της κλάδο στην θυγατρική Εδαφοστατική, η οποία μετονομάζεται πλέον σε ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική. Η νέα εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €80 εκατ., με το πέρας της οποίας η D.S. Constructions θα ελέγχει το 70% της νέας εταιρείας και η ΑΕΓΕΚ το 30%. Η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική θα αποτελέσει έτσι το νέο σχήμα στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο και ταυτόχρονα το πρώτο, στο οποίο θα συμμετέχει κατά πλειοψηφία ξένος κατασκευαστικός όμιλος, επενδύοντας για τον σκοπό αυτό περί τα €80 εκατ. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της γεν. συνέλευσης, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει και στη μητρική ΑΕΓΕΚ κατά το ποσό των €70 εκατ.. μετά την αύξηση, η D.S. Constructions αναμένεται να ελέγχει το 16,8%, οι πιστώτριες τράπεζες το 22,5%, ενώ οι νυν βασικοί μέτοχοι κ.κ. Γ. Τριανταφύλλου και Σ. Παπαγεωργίου το 8%.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas