Για την κατασκευή του Μετρό εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν συνολικά 3.000 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ ο αριθμός αυτός θα διπλασιασθεί στα επόμενα χρόνια καθώς ήδη το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Αττικό Μετρό ΑΕ προωθεί τις επεκτάσεις του έργου».' />
Σάββατο
23 Φεβρουαρίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε ομαλή τροχιά το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

02 Σεπτεμβρίου 08 - RE+D Magazine

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Κανονικά εξελίσσονται οι εργασίες για το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, έπειτα κι από δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργου Σουφλιά. «Σήμερα τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, τα εργοτάξια δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς και ο χρόνος που χάθηκε σύντομα θα αναπληρωθεί», δήλωσε ο υπουργός σε επίσκεψή του στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμπλήρωσε, «Το ΜΕΤΡΟ είναι το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το ΥΠΕΧΩΔΕ. Κατασκευάζουμε ένα σύστημα Μετρό με τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα και τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας και λειτουργικότητας. Θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης και σταδιακά θα καλύψει ολοένα και περισσότερες περιοχές της πόλης προκειμένου να προσφέρει αξιόπιστη, άνετη και γρήγορη μετακίνηση και γενικότερα να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επένδυση του €1,1 δισ. για το υπό κατασκευή έργο των 9,6 χλμ. με 13 σταθμούς, ενώ εξασφαλίσθηκαν τα πρώτα €335 εκατ. ευρώ από το Δ' ΚΠΣ για τις επεκτάσεις του προς την Καλαμαριά και την Σταυρούπολη, συνολικού μήκους 10χλμ με 10 Σταθμούς.

Για την κατασκευή του Μετρό εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν συνολικά 3.000 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ ο αριθμός αυτός θα διπλασιασθεί στα επόμενα χρόνια καθώς ήδη το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Αττικό Μετρό ΑΕ προωθεί τις επεκτάσεις του έργου».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas