Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΑΜΕΣΕΣ

Συμφωνία €775 εκατ. για την Deka Immobilien στη Φρανκφούρτη

2017-12-05

Συμφωνία €775 εκατ. για την Deka Immobilien στη Φρανκφούρτη

 

Ο ουρανοξύστης των 50 ορόφων έχει συνολική επιφάνεια 100.400 τετραγωνικά μέτρα και είναι ο τέταρτος υψηλότερος στη Γερμανία. Όπως αναφέρει η Deka Immobilien, ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος ακινήτων της χώρας, οι διαδικασίες του Brexit έχουν διαδραματίσει «σημαντικό ρόλο» στην απόφαση της εταιρείας να αποκτήσει το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο.

Όπως λέει ο επικεφαλής του τμήματος εξαγορών και πωλήσεις της Deka για τη Γερμανία, Victor Stoltenburg, «η ζήτηση για χώρους γραφείων στη Φρανκφούρτη έχει αυξηθεί αισθητά τους τελευταίους 12 έως 18 μήνες και αναμένεται ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά». Σύμφωνα με τελευταία έκθεση της BNP Paribas Real Estate τα ενοίκια γραφείων στα €40 ανά τετραγωνικό μέτρο ξεπερνούν το 5% από το 2010.

Ωστόσο στη Φρανκφούρτη οι τιμές σήμερα είναι κατά 40% χαμηλότερες από τις τιμές του Παρισιού και 70% φθηνότερες από το Λονδίνο. Μέχρι στιγμής 15 παγκόσμιες τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν ορισμένες από τις δραστηριότητές τους στη Φρανκφούρτη από το Λονδίνο ως συνέπεια του Brexit.