Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Μια... αμοιβάδα αξίας 360 εκατ. για την Πειραιώς

2018-02-26

Μια... αμοιβάδα αξίας 360 εκατ. για την Πειραιώς

 

Η προσφορά αυτή μπορεί να λειτουργήσει και ως «πιλότος» για την πώληση ανάλογων χαρτοφυλακίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό αυτό έδωσε το fund, Kildare Partners,

Πλέον στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που θα γίνει στις 10 με 15 Μαρτίου, οι επενδυτές θα μπορούν να περάσουν από κόσκινο τα δάνεια και να επικοινωνήσουν με τους ιδιοκτήτες αλλά και με τους ενοικιαστές των ακινήτων που είναι μισθωμένα.

Το Amoeba (Αμοιβάδα) περιλαμβάνει 700 δάνεια από 116 επιχειρήσεις και είναι χορηγήσεις συνδεδεμένες με 1.320 ακίνητα, από βιομηχανικά κτίρια μέχρι αποθήκες και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις. Η αξία τους έχει αποτιμηθεί στα 467 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν ακόμης κι άλλες εξασφαλίσεις, ύψους 160 εκατ. ευρώ, που αφορούν, όμως, σε ασφαλιστικά συμβόλαια κάλυψης των ακινήτων, απαιτήσεις από ενοίκια και άλλα περιουσιακά στοιχεία χαμηλής ανακτήσιμης αξίας.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η Πειραιώς, έχοντας στα χέρια της τις πρώτες προσφορές να βάλει στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο κι άλλα ακίνητα και η αξία του να αγγίξει τα 2 δις ευρώ.