Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΔΙΕΘΝΗ

Λόρδοι και βουλευτές μετακομίζουν απ' το Ουέστμινστερ

2018-02-08

Λόρδοι και βουλευτές μετακομίζουν απ

 

Έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων, οι βουλευτές ενέκριναν την περασμένη εβδομάδα και οι Λόρδοι το βράδυ της Τρίτης την προσωρινή μετακόμιση από τα ιστορικά τους γραφεία κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Σίγουρα το σεβαστό ανάκτορο εντυπωσιάζει με τη νεογοτθικού ρυθμού πρόσοψή του, αλλά πίσω από αυτήν και εντός του κτιρίου η κατάσταση είναι άσχημη: οι τοίχοι πέφτουν, η στέγη έχει υποστεί μεγάλη διάβρωση, το σύστημα της θέρμανσης είναι μεταπολεμικό και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις χρονολογούνται από το 1840.

Τα παράπονα για την κατάσταση του ανακτόρου είναι πάμπολλα: εισβολές ποντικών, προβλήματα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, κίνδυνοι πυρκαγιάς. Ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να καταλήξουν οι κοινοβουλευτικοί σε συμφωνία για την οργάνωση αυτών των τιτάνιων εργασιών.

Η Βουλή των Λόρδων έδωσε την έγκριση της χωρίς η πρόταση να τεθεί προς ψήφιση για "πλήρη μετεγκατάσταση και όσο το δυνατόν συντομότερα" στηρίζοντας έτσι παρόμοια απόφαση των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων την περασμένη εβδομάδα.