Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΔΙΕΘΝΗ

Προτάσεις για να ξεμπλοκάρει η ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου

2018-02-08

Προτάσεις για να ξεμπλοκάρει η ανάπτυξη της μαρίνας Πάφου

 

Σε δηλώσεις του στην «Cyprus Mail» ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας, Γιώργος Στυλιανού,  ζητά από την γενική εισαγγελία να προχωρήσει τις διαδικασίες για το θέμα της ανάπτυξης της μαρίνας Πάφου που είχε «παγώσει» μετά την τελευταία απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού κατόπιν προσφυγής της κοινοπραξίας που ηγείται η εταιρεία Poseidon η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη όταν κρίθηκε από την Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων πως δεν πληρεί τους όρους και κατά συνέπεια έδωσε το έργο στη δεύτερη πλειοδότρια εταιρεία, Pafilia. 

Όπως είπε ο κ. Στυλιανού οι εξελίξεις εμποδίζουν την ανάπτυξη του μεγάλου έργου της Κισσόνεργας αφού η κατασκευή δέκα κυματοθραυστών στην περιοχή Πότιμα καθυστερεί περαιτέρω, την στιγμή που η κατασκευή τους έχει διασυνδεθεί με την κατασκευή της μαρίνας στην περιοχή.
 
«Ο πιο απλός και σύντομος δρόμος είναι να αξιολογήσουν τα μέλη της επιτροπής την προσφορά της Poseidon και να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να ανατεθεί τελικά η σύμβαση στην Pafilia» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως αν αποτύχουν όλες οι κινήσεις θα πρέπει ως «έσχατη λύση» να δημιουργηθεί μια νέα επιτροπή και να ακυρωθεί ολόκληρη η διαδικασία του διαγωνισμού. Η προσφορά της Poseidon ύψους 215 εκατ. απορρίφθηκε τον Απρίλιο του 2017 γεγονός που σημαίνει ότι ο δεύτερος επενδυτής Pafilia με διαφορετικό σχεδιασμό και κόστος περίπου €175 εκατ. θα μπορούσε να προχωρήσει.