Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΔΙΕΘΝΗ

Σε Mall της Λιθουανίας μέσω... Μάλτας επένδυσε ο Μπόνο

2017-11-07

Σε Mall της Λιθουανίας μέσω... Μάλτας επένδυσε ο Μπόνο

 

Ο Μπόνο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, με έδρα εταιρεία στη Μάλτα είχε επενδύσει σε ένα εμπορικό κέντρο στη Λιθουανία. Ο τραγουδιστής των U2 το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Πολ Χιούσον, ήταν επενδυτής στην εταιρεία της Μάλτας Nude Estates, η οποία αγόρασε το εμπορικό κέντρο Ausra έναντι 5,1 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών, λίγο μετά το άνοιγμά του το 2007.

Η Nude Estates στη συνέχεια μεταβίβασε την κυριότητα στη Nude Estates 1, εταιρεία με έδρα το Γκέρνσεϊ, ένα ακόμα νησί που δεν επιβάλει φορολογία στα κέρδη επιχειρήσεων.
Στη Μάλτα επίσης είναι χαμηλή η φορολογία, μόλις 5% για τις εταιρείες. Εκπρόσωπος του Μπόνο διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρανομία από την πλευρά του καλλιτέχνη.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «The Guardian» η εκπρόσωπος του αρχηγού των U2 εξήγησε: «Ο Μπόνο ήταν παθητικός, επενδυτής με μειοψηφικό μερίδιο στη Nude Estates Malta Ltd, μια εταιρεία που ήταν νόμιμα εγγεγραμμένη στη Μάλτα έως ότου εκκαθαρίστηκε εκούσια το 2015». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Μπόνο ήταν επίσης παθητικός, επενδυτής με μειοψηφικό μερίδιο και στην εταιρεία Guernsey που συνδέεται με το εμπορικό κέντρο.