Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία EL CORTE INGLES και ALIPAY

2018-03-06

Συνεργασία EL CORTE INGLES και ALIPAY

 

Με την εν λόγω συμφωνία, ο όμιλος εντάσσει στο σύστημα πληρωμών του τη μέθοδο πληρωμής Alipay, η οποία εκπληρώνει πληρωμές μέσω κινητού και διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ισπανικός όμιλος αυξάνει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης για τους 150.000 επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο από την ασιατική χώρα. Σημειώνεται ότι η Corte Inglés είναι ένα από τα δέκα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη επιρροή στους τουρίστες της Κίνας.

Με την ολοκλήρωση των αγορών τους, οι πελάτες θα μπορούν να παρουσιάσουν στο ταμείο και να σαρώσουν τον κωδικό QR (Quick Responsecode) μέσω της εφαρμογής που έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους ή που διαθέτουν σε έντυπη μορφή. Ως εκ τούτου, η πληρωμή γίνεται πολύ άμεσα και με ασφάλεια. Εντούτοις, οι πελάτες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στην Alipay καθώς και η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο λογαριασμό.

Οι πελάτες των καταστημάτων El Corte Inglés και χρήστες της Alipay, οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν επιστροφή του ποσού του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής χωρίς να χρειάζεται μεταφορά μέσω τραπέζης.

Με αυτή τη συμφωνία, ο Ισπανικός όμιλος συνεχίζει την προσέγγιση του εμπορικού τουρισμού, στρέφοντας το ενδιαφέρον του σε χώρες, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, για την προσέλκυση πελατών αυτού του τύπου. Αναφορικά με την ανάπτυξη του σχεδίου αυτού, η Ισπανική εταιρεία ενημέρωσε ότι βασίζεται στην Ισπανική Τράπεζα BBVA ως συνεργάτη στον τομέα της τεχνολογίας και των τραπεζικών συναλλαγών.

Το ισπανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ήταν υπεύθυνο για την προσέλκυση στη χώρα, του ασιατικού κολοσσού υπηρεσιών συναλλαγών τον περασμένο χρόνο.