Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mέχρι τις 12 Μαρτίου οι αποφάσεις για την Πατρών -Πύργου

2018-02-09

Mέχρι τις 12 Μαρτίου οι αποφάσεις για την Πατρών -Πύργου

 

Όπως είπε ο κ Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκου η έκθεση της ομάδας JASPERS της ΕΕ -που έχει την αρμοδιότητα για την χρηματοδότη του έργου – είναι θετικότατη. Εγκρίνει και αξιολογεί πολυκριτηριακά το κόστος-όφελος του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι τις 12 Μαρτίου με θετική εισήγηση των Τεχνικών Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αμέσως μετά οι Υπηρεσίες θα κληθούν να καλέσουν τους αναδόχους να φέρουν τις εγγυητικές, να πάνε οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά οι ημερομηνίες είναι από τον νόμο. 

Ο αυτοκινητόδρομος εντάχθηκε στο σύνολό του (74,8 χλμ) τον περασμένο Οκτώβριο, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 355,689 εκατ. ευρώ, με τελική ημερομηνία λήξης της Πράξης τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

 

Το έργο που έχει “σπάσει” σε 8 τμήματα και αντίστοιχες εργολαβίες έχουν αναλάβει η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών, (για όλο το νότιο τμήμα του Πάτρα-Πύργος) η ΙΝΤΕΡΚΑΤ και στην εργολαβία 6 η CD Infrastrutture.