Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΥΛΙΚΑ

Βραδυνή τουαλέτα από... 6.000 φύλλα!

2017-11-01

Βραδυνή τουαλέτα από... 6.000 φύλλα!

 

Το βραδυνό φόρεμα αποκλειστικά φτιαγμένο από φύλλα έντυσε την Κινέζα ηθοποιό Φαν Μπινγκμπίνγκ στο Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με το «Oddity Central» αυτό το μοναδικό φόρεμα φτιάχτηκε με κλωστή και 6.000 φύλλα. Και, βεβαίως, με αρκετή υπομονή. Οι δημιουργοί του - δυο κορίτσια και δυο αγόρια - συμμετείχαν με αυτό στον «Διαγωνισμό Ζωικών και Φυτικών Δειγμάτων» που διοργανώνει ετησίως το πανεπιστήμιό τους.

Οι τέσσερις εντυπωσιάστηκαν από την κομψότητα του φορέματος της Μπινγκμπίνγκ, και ζήτησαν άδεια από τον καθηγητή τους να το αναδημιουργήσουν, αποκλειστικά, όμως, από φύλλα. Για βδομάδες, ερευνούσαν. Ανέβηκαν στο όρος Τιανζού για να συλλέξουν τα φύλλα.

Για να αφαιρέσουν τη σάρκα των φύλλων τα έβρασαν επί δύο ώρες σε διάλυμα αλκαλιμέταλλου και ανθρακικού νάτριου κάτι το οποίο διευκόλυνε στην αφαίρεση της σάρκας. Ο σκελετός του φύλλου διατηρήθηκε, μαζί και οι ίνες. Με τις οδηγίες του καθηγητή τους και μετά από πολλούς πειραματισμούς τελειοποίησαν τη μέθοδο.

Λόγω του φόρτου εργασίας στα μαθήματα, μπορούσαν να εργάζονται για το φόρεμα μόνον μετά την τάξη και τα σαββατοκύριακα. Να, πώς απαιτήθηκαν έξι ολόκληροι μήνες. Κουράστηκαν, αλλά ανταμείφθηκαν: όταν ολοκληρώθηκε η τουαλέτα και την πρόβαρε μια από τις σπουδάστριες-δημιουργούς οι φωτογραφίες έβαλαν φωτιά στο Διαδίκτυο!