Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Εντός Ιανουαρίου ξεκινά ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ

2018-01-03

Εντός Ιανουαρίου ξεκινά ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ

 

Τα παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια των τελετών Αγιασμού και κοπής πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. 

Σύμφωνα με την πρόταση της Περιφέρειας ο Βόρειος Οδικός Άξονας ξεκινά από την Κίσσαμο και καταλήγει στη Σητεία. Θα λειτουργεί χωρίς διόδια, με ρήτρα διαθεσιμότητας και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Επιπλέον σύμφωνα με τον περιφερειάρχη σημαντικά έργα που αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα  τα οποία αφορούν στην οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ θα δημοπρατηθούν από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης,μέσα στο 2018. Συγκεκριμένα, άμεσα δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 έργα σε 450 σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ. Επίσης, δημοπρατείται με ένα ποσό 10 εκατ. ο παλιός εθνικός δρόμος.

Στην Κρήτη τα τροχαία ατυχήματα συνιστούν τεράστιο πρόβλημα με σοβαρές κοινωνικές διαστάσεις αλλά και οικονομικές, πρόβλημα το οποίο έχει κινητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες ανά νομό, δεδομένου ότι και τα στατιστικά στοιχεία της αναλογικότητας των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, που κατά καιρούς βγαίνουν στη δημοσιότητα, αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.