Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN

2018-03-07

Νέο υβριδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας για τη METKA EGN

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύμβαση της METKA EGN σε συνεργασία με την Corylus Capital και έπεται της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του δεύτερου έργου ESS, ισχύος 30MW, το οποίο περιλαμβάνει τρεις υβριδικές εγκαταστάσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το εν λόγω έργο με τη σειρά του ακολούθησε ένα έργο ESS ισχύος 20 MW, που παραδόθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η ΜΕΤΚΑ EGN έχει υλοποιήσει αυτά τα έργα βάσει συμβάσεων EPC και επιπροσθέτως πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης για όλες τις εγκαταστάσεις.

Ο Μπεν Γκεστ (Ben Guest), ιδρυτής, διευθύνων εταίρος της Corylus Capital και επικεφαλής της Gresham House New Energy, δήλωσε: «Έχουμε εμπιστευτεί τη METKA EGN για την παράδοση μίας σειράς πολύπλοκων υβριδικών έργων ESS σε απαιτητικά χρονοδιαγράμματα και είμαστε ευτυχείς που αυτό έχει αποτελέσει μεγάλη επιτυχία και για τις δύο πλευρές. Εκτιμούμε βαθύτατα τη μακρά συνεργασία μας με τη METKA EGN».

Ο Νίκος Παπαπέτρου, διευθύνων σύμβουλος της METKA EGN Ltd, ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη μακρά συνεργασία μας με την Corylus Capital, με την οποία συνεργαζόμαστε από το 2013, ξεκινώντας με φωτοβολταϊκά έργα και τώρα με την από κοινού υλοποίηση αυτών των καινοτόμων έργων FFR».

Τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και το υβριδικό έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας 57,6MWp/4,2MWh που ολοκληρώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο το 2016 για τη Sonnedix, ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο υβριδικών έργων της METKA EGN, εδραιώνοντάς την ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας και υβριδικών έργων.

Η METKA EGN είναι κοινή εταιρεία της MYTILINEOS και του Ομίλου ΕΓΝΑΤΙΑ, που εστιάζει στην ανάπτυξη και κατασκευή κοινωφελών έργων για τις παγκόσμιες αγορές ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία εξυπηρετεί μεγάλους διεθνείς πελάτες, κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Αμερικής.

Η Corylus Capital, προηγουμένως γνωστή ως Hazel Capital LLP, πριν από την εξαγορά τής επιχειρησιακής μονάδας διαχείρισης κεφαλαίων της Hazel Capital από την Gresham House plc, αποτελεί κορυφαία εταιρεία στη διαχείριση και ανάπτυξη κεφαλαίων στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα, η Corylus ολοκληρώνει το τελευταίο έργο της ESS (HC ESS3 Ltd), ενώ η ομάδα μετακινήθηκε στο σύνολό της στη Gresham House ως Gresham House New Energy, όπου συνεχίζει να αναπτύσσει και να διαχειρίζεται τα διάφορα χαρτοφυλάκια νέων ενεργειακών έργων.