Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Η εφορία επιστρέφει φόρο ακινήτων σε 7 περιοχές

2018-01-30

Η εφορία επιστρέφει φόρο ακινήτων σε 7 περιοχές

 

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει νέα εκκαθαριστικά βεβαίωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη από το 2010 μέχρι και το 2013 για φυσικά πρόσωπα αλλά και ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014, 2015, 2016 και για τα Φυσικά και για τα Νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητο που, ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του, λαμβάνεται η τιμή της Β' Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, θα προχωρήσει η εφορία.

Επίσης, θα εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Έτους 2017 για τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που:

-είναι ΕΚΤΟΣ Α.Π.Α.Α. και βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,

-είναι ΕΝΤΟΣ Α.Π.Α.Α. και βρίσκεται στους Οικισμούς Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,

- ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται η τιμή της Β' και Στ' Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ή η τιμή της Α' και Γ' Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Για το λόγο αυτό, από χθες στις 17:00 έως και την Παρασκευή 2/2/2018 στις 22:00, δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων Ε9 στα κατά περίπτωση έτη και μόνο για τους φορολογούμενους που εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από προσφυγές των ιδιοκτητών ακινήτων, μειώθηκαν αναδρομικά οι Τιμές Ζώνης των περιοχών αυτών. Κάτι που σημαίνει ότι στους ιδιοκτήτες θα πρέπει να επιστραφούν ποσά που πλήρωσαν για «φουσκωμένες» τιμές.