Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αβεβαιότητα λόγω Brexit αλλά και κέρδη 12% για τη Ryanair

2018-02-05

Αβεβαιότητα λόγω Brexit αλλά και κέρδη 12% για τη Ryanair

Παρά τα προβλήματα του Σεπτεμβρίου όταν υποχρεώθηκε να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις από το πτητικό πρόγραμμά της τόνισε ότι μετέφερε περισσότερους επιβάτες κατά 6% ενώ τα έσοδά της ενισχύθηκαν σε ποσοστό 4% φθάνοντας στα €1,40 δισ. από €1,35 δισ. το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Σημειώνεται ότι η μέση τιμή υποχώρησε κατά 4% στο γ’ τρίμηνο φθάνοντας στα €32. Ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, Michael O’Leary, τόνισε πως δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των ανταγωνιστών για αυξήσεις εισιτηρίων το καλοκαίρι του 2018, και υπογράμμισε πως αναμένει οι τιμές να υποχωρήσουν έως και 3%.

Νέα "μάχη" με τους πιλότους

H ιρλανδική αεροπορική εταιρία Ryanair προειδοποίησε παράλληλα ότι ετοιμάζεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τα «αστεία», όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα των πιλότων για συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που επικρατούν σε ανταγωνίστριές της εταιρίες υψηλού κόστους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις το Πάσχα, επισκιάζοντας την αύξηση κερδών που ανακοινώσε. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών ύψους €750 εκατ.

"Έχουμε κάποιες περιοχές όπου λαμβάνουμε αστεία αιτήματα" για ανεπάρκειες που σχετίζονται με εταιρίες μη χαμηλού κόστους, δήλωσε ο O'Leary. Οι πιλότοι λένε ότι απλά θέλουν τις ίδιες συνθήκες με αυτές που επικρατούν σε ανταγωνιστές χαμηλού κόστους, όπως η easyJet και η and Norwegian Air Shuttle, και κάποιοι λένε ότι θα αρνηθούν τις μισθολογικές αυξήσεις εκτός κι αν λάβουν εγγυήσεις ότι δεν θα επηρεάσουν τις μελλοντικές μισθολογικές διαπραγματεύσεις.