Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Bελτιωμένη η εικόνα των κρατήσεων από τη M. Βρετανία

2017-11-08

Bελτιωμένη η εικόνα των κρατήσεων από τη M. Βρετανία

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ότι για άλλη μια χρονιά ο ελληνικός τουρισμός αποδεικνύει την ισχυρή του παρουσία στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Εστιάζοντας στις κρατήσεις από τη βρετανική αγορά, ο κ. Ρέτσος αναφέρει ότι πρόκειται για ένα δείγμα επί του συνόλου των κρατήσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τη βρετανική αγορά, μη δεσμευτικό για την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για ολόκληρη την περίοδο.

«Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό ποσοστό on-line κρατήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για την ανάγκη ανάληψης πολλών και ουσιαστικών δράσεων που θα εξασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού. Ο τουρισμός χρειάζεται συνολική στρατηγική, διαρκή επαγρύπνηση και συνεχείς προσαρμογές όπου και όταν αυτές χρειάζονται», αναφέρει ο κ. Ρέτσος.

Το 2018, επισημαίνει από το Λονδίνο ο κ. Ρέτσος, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τον διαρκώς αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν, όπως για παράδειγμα είναι η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος.