Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποια ελληνικά ξενοδοχεία βραβεύτηκαν στα Historic Hotels of Europe

2017-11-28

Ποια ελληνικά ξενοδοχεία βραβεύτηκαν στα Historic Hotels of Europe

 

Ειδικότερα, το ξενοδοχείο Kyrimai στον Γερολιμένα Μάνης, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του καλύτερου γκουρμέ ιστορικού ξενοδοχείου (Historic Hotel Gourmet Award 2018) ενώ το Allegory Boutique Hotel στη Ρόδο κέρδισε τη διάκριση ιστορικού ξενοδοχείου το οποίο έχει την δική του ιστορία να διηγηθεί (Historic Hotel with "A Story to Tell").

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι έως τους τελικούς πήγαν και τα ξενοδοχεία Villa Galini στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, για την κατηγορία γαμήλιας εμπειρίας και Esperas Santorini στην μαγευτική Σαντορίνη για την κατηγορία ρομαντικού ξενοδοχείου.

Οι διακρίσεις απονεμήθηκαν κατά την έκτη ετήσια τελετή των βραβείων των Historic Hotels of Europe, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο Barberstown Castle κοντά στο Δουβλίνο. Στην τελετή συμμετείχαν οι 3 πρώτοι υποψήφιοι για κάθε κατηγορία καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι των καλύτερων ιστορικών ξενοδοχείων.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Historic Hotel of the year 2018» κέρδισε το Dalen Hotel που βρίσκεται στην Νότια Νορβηγία, ενώ την «τριάδα» έκλεισαν τα καταλύματα «Hotel Waldhaus Sils» της Ελβετίας και «Chateau Hotel du Colombier» της Γαλλίας. Στην κατηγορία «City Historic Hotel» νικητής αναδείχτηκε το «Heritage Avenida Liberdade Hotel» που βρίσκεται στη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τη Λισαβόνα.

Οσον αφορά στην κατηγορία καλύτερης εμπειρίας για γάμους την πρώτη θέση για το 2018 έλαβε το ξενοδοχείο «Chateau Sundbyholm» που βρίσκεται στη Σουηδία και ως «Ιστορικό Κάστρο» αναδείχτηκε το «Festningen Hotel & Resort» στη Νορβηγία.