Αλλαγή μεγέθους
Δρυόπη main photo

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Με το κτίριο Οικονομίδη προχωρά η ανάταξη του Πεδίου του Άρεως

2017-12-05

Με το κτίριο Οικονομίδη προχωρά η ανάταξη του Πεδίου του Άρεως

 

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η εκδήλωση έχει μια διπλή ιδιαιτερότητα. Αφενός σηματοδοτεί τη διαδικασία εκείνη η οποία στο τέλος της, έχει την απόδοση αυτού του εμβληματικού και συμβολικού χώρου στους πολίτες. «Ενός χώρου που ανήκει στην ιστορία του πολιτισμού όχι απλά μίας πόλης, αλλά του τόπου μας.

Αφετέρου αποτελεί το πρώτο βήμα για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Περιφέρειας στο Πεδίο του Άρεως. Εκδηλώσεις τις οποίες έχουμε καθιερώσει, μέσα από συνέργειες με δημόσιους φορείς πολιτισμού όπως είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα, κ.ά.. Εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες».

Προσέθεσε ότι η Περιφέρεια επιχειρεί, εδώ και τρία χρόνια, μέσα από πρωτοβουλίες και συνέργειες με άλλους φορείς του δημοσίου, να ανατάξει αυτόν τον χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενεργώντας συχνά στα όρια των αρμοδιοτήτων της.

«Για να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα απαιτείται ευρεία συμμαχία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβέρνησης, πολιτών, δημοσίων φορέων. Ειδάλλως οι όποιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες να μείνουν ημιτελείς, χωρίς συνέχεια. Η ανάταξη του Πεδίου του Άρεως απαιτεί συνεννόηση, συστηματική και σοβαρή, συλλογική δουλειά» σημείωσε επιγραμματικά.