Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανάπτυξη πάνω από 3% εκτιμά η Κύπρος για το 2018

01 Δεκεμβρίου 17 - RE+D magazine
Ανάπτυξη πάνω από 3% εκτιμά η Κύπρος για το 2018

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Προϋπολογισμό ευθύνης και ανάπτυξης χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης τον προϋπολογισμό για το 2018, τον οποίο παρουσίασε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός, χωρίς ελλείμματα και με περιθώρια που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει να μειώνει φόρους, να προωθεί έργα και πολιτικές και να στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση, αποδίδοντας έτσι ένα χειροπιαστό κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες.

Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες €7,8 δισ. και έσοδα €7,7 δισ. με προβλεπόμενο πλεόνασμα €200.000. «Ο προϋπολογισμός αποτελεί την τεκμηριωμένη και κοστολογημένη βάση, πάνω στην οποία η κυβέρνηση θα συνεχίσει υπεύθυνα την πορεία της, υλοποιώντας τις αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος, μακριά από ανεύθυνες υποσχέσεις και λαϊκίστικες πρακτικές» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Εξάλλου ανέφερε, ότι το 2017 θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης. «Είχαμε ρυθμό ανάπτυξης 2% το 2015, 3% το 2016 και αναμένουμε ανάπτυξη 4% του ΑΕΠ φέτος. Οι εκτιμήσεις για το 2018 και για την επόμενη τριετία είναι εξίσου θετικές, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης που υπερβαίνει το 3%.

Στόχος για το 2018, είναι να πραγματοποιήσουμε τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση περαιτέρω φορολογικών ελαφρύνσεων» είπε ο κ. Γεωργιάδης.  

Πρόσθεσε πως το δημόσιο χρέος έχει καταστεί βιώσιμο και απολύτως διαχειρίσιμο και βρίσκεται ήδη κάτω από το συμβολικό όριο του 100%, δύο χρόνια νωρίτερα από τις εκτιμήσεις. Έχει επίσης ξεκινήσει η πρόωρη εξόφληση δανεισμού προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κεντρική Τράπεζα και το 2018 θα ξεκινήσει η εξόφληση του ρωσικού δανείου των €2,4 δισ. που συνάφθηκε ενώ η Κύπρος βάδιζε προς την κρίση του 2013.

Ο υπουργός κάλεσε την Βουλή να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να διαχειριστούν υπεύθυνα τις διαφωνίες τους, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas