Τετάρτη
17 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανοδος των κατασκευών στην Τουρκία το α' εξάμηνο

05 Οκτωβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Ανοδος των κατασκευών στην Τουρκία το α' εξάμηνο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με ποσοστό 6,4% «έτρεξε» ο κατασκευαστικός κλάδος στην Τουρκία το α’ εξάμηνο του έτους υπερβαίνοντας τη συνολική οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ενωση Κατασκευαστών, Υλικών Κατασκευής (IMSAD).

 

Την ίδια ώρα, όπως λέει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Ανατολή και τα έξοδα υλικών κατασκευής αυξήθηκαν στα 140,2 δις. τουρκικές λίρες χτυπώντας νέο μακροχρόνιο υψηλό ρεκόρ το β’ τρίμηνο. Ο κλάδος αυξήθηκε κατά 6% το α’ τρίμηνο, 6,8% το δεύτερο τρίμηνο και κατά 6,4% το α’ εξάμηνο του 2017 απασχολώντας ολοένα και περισσότερους εργαζομένους.

Ωστόσο, τα έξοδα υλικών κατασκευής αυξήθηκαν στις 140,2 δις. τουρκικές λίρες το β’ τρίμηνο ενώ το κόστος του κατασκευαστικού κλάδου αυξήθηκε σε 252,6 δις. το α’ εξάμηνο του έτους.

Σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2016 το κόστος αυξήθηκε κατά 32,5%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό απασχόλησης στον κλάδο έφθασε το υψηλότερο επίπεδο για το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου λόγω εποχικότητας. Η απασχόληση αυξήθηκε σε 2,17 εκατομμύρια άτομα μετά τον Ιούνιο του 2017 έως το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το πρακτορείο Ανατολή.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas