Παρασκευή
20 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επέκταση στις ΗΠΑ ετοιμάζει η τουρκική Borusan Holding

02 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Επέκταση στις ΗΠΑ ετοιμάζει η τουρκική Borusan Holding

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

H μεγαλύτερη τουρκική εταιρεία χάλυβα Borusan Holding, εξετάζει την επέκταση του εργοστασίου της στις ΗΠΑ, μετά την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για μεγάλη αύξηση των δασμών στις εισαγωγές του χάλυβα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι προγραμματιζόμενοι δασμοί 25% για τις εισαγωγές χάλυβα και 10% για τις εισαγωγές αλουμινίου έχουν σχεδιασθεί για να προστατεύσουν τους Αμερικανούς παραγωγούς και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Δημιουργούν, όμως, τον κίνδυνο αντιποίνων από μεγάλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, όπως την Κίνα, την Ευρώπη και τον Καναδά.

Ωστόσο, στην Τουρκία - την έκτη χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χάλυβα στις ΗΠΑ που αντιστοιχούν στο 5,6% των αμερικανικών εισαγωγών χάλυβα - η άμεση αντίδραση ήταν σχετικά αισιόδοξη, με τη Borusan να δηλώσει ότι μπορεί να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ, ενώ ο τουρκικός σύνδεσμος εξαγωγέων χάλυβα ανέφερε ότι η Τουρκία θα παραμείνει ανταγωνιστική χάρη στο χαμηλότερο κόστος της. Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι ο όγδοος μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο.

«Η απόφαση των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα είναι σημαντική για τη Borusan… Εξετάζουμε την επέκταση της παραγωγικής μας εγκατάστασης εκεί, ανάλογα με τις λεπτομέρειες των αμερικανικών δασμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Borusan Αγκά Ουγκούρ.

Ο ίδιος είπε ότι η αβεβαιότητα για τις τιμές του χάλυβα μπορεί να διακόψει τις εξαγωγές, αλλά είναι απίθανο να έχει συνολικά αρνητικό αποτέλεσμα. Η Borusan έχει εργοστάσιο στο Χιούστον του Τέξας, το οποίο παράγει χαλυβδοσωλήνες. Ο τουρκικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων Χάλυβα (TSEA) δήλωσε ότι η χαμηλότερη βάση κόστους της χώρας θα βοηθήσει, ώστε οι εξαγωγές χάλυβά της να παραμείνουν ανταγωνιστικές και μετά τους νέους δασμούς.

Ο αμερικανικός χάλυβας κοστίζει περίπου 850 δολάρια ανά τόνο έναντι 600 δολαρίων που στοιχίζουν οι εισαγωγές τουρκικού χάλυβα, δήλωσε ο πρόεδρος του TSEA. Μία αύξηση των δασμών κατά 25% στον τουρκικό χάλυβα θα αύξανε το κόστος του στα 750 δολάρια τον τόνο. «Ανταγωνιζόμαστε τις τιμές των Αμερικανών παραγωγών και με την επιβολή πρόσθετου δασμού», σημείωσε ο πρόεδρος του TSEA, προσθέτοντας: «Επομένως, δεν φαίνεται να υπάρχει μειονέκτημα».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas