Σάββατο
21 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η ξηρασία αναγκάζει την Αλβανία να εισάγει ενέργεια

09 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Η ξηρασία αναγκάζει την Αλβανία να εισάγει ενέργεια

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η πρόσφατη ξηρασία ανάγκασε την αλβανική εταιρεία Διανομής ενέργειας (OSHEE) να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την εισαγωγή 285.000 MW για τον εφοδιασμό της χώρας για την περίοδο μεταξύ 28 Ιουνίου και 31 Ιουλίου.


Η τοπική παραγωγή ενέργειας μειώθηκε κατά 26,3% κατά το πρώτο μισό του έτους, λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας. Τα αποθέματα ύδατος στον καταρράκτη Drin μειώθηκαν στα ελάχιστα επίπεδα, ακόμη και 15 μέτρα χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Η Αλβανία βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην υδροηλεκτρική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Fierza στον ποταμό Drin που θεωρείται η ραχοκοκαλιά του συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ρυθμίζει τη ροή του νερού για δύο άλλα μεγάλα φράγματα, του Koman και του Vau i Dejes.

Με την εισαγωγή ηλεκτρική ενέργειας, η OSHEE σχεδιάζει να καλύψει το 53% της κατανάλωσης, ενώ το υπόλοιπο 47% θα καλυφθεί από την τοπική παραγωγή. Ωστόσο, αυτές οι εισαγωγές αναμένεται να πλήξουν σημαντικά τον ετήσιο προϋπολογισμό της OSHEE, δεδομένου ότι οι τρέχουσες τιμές θα τους υποχρεώσουν να καταβάλουν €18 εκατ. μόλις τον Ιούλιο
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas