Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ποσοστό στην Victoriabank "χτυπάει" η Banca Transilvania

08 Νοεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Ποσοστό στην Victoriabank

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Banca Transilvania ο δεύτερος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στη Ρουμανία έχει ως στόχο να μετατραπεί ως leader στην αγορά της Μολδαβίας εξαγοράζοντας ποσοστό στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

 

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει ένα αρχικό ποσοστό της τάξης του 39% στην Victoriabank. Όπως ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, η Ρουμανική τράπεζα ζήτηση την έγκριση της απόκτησης μεριδίου στην Victoriabank από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ρουμανίας και της Μολδαβίας.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που μια ξένη τράπεζα εισέρχεται στον εν λόγω κλάδο της Μολδαβίας από το 2007. Εφόσον η Banca Transilvania πάρει το «πράσινο φως» και προχωρήσει στην εξαγορά μαζί με την EBRD θα κατέχουν από κοινού το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της Victoriabank.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο της χώρας θα πρέπει να προχωρήσουν σε αγορά και των υπολοίπων μετοχών της τράπεζας. Η EBRD, μέτοχος μειοψηφίας στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Μολδαβίας, αύξησε πέρυσι τη συμμετοχή της στο 27,5% σε μια προσπάθεια να αποκτήσει μια καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση και να προσελκύσει έναν ισχυρό στρατηγικό επενδυτή στον όμιλο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Victoriabank έχει σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας στον τραπεζικό κλάδο, 540.000 πελάτες και 1.400 υπαλλήλους με 100 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas