Πέμπτη
18 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πτώση 75% στα deals ακινήτων της Ρουμανίας το α' τρίμηνο

14 Μαΐου 18 - RE+D magazine
Πτώση 75% στα deals ακινήτων της Ρουμανίας το α' τρίμηνο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Απογοητευτική είναι η πορεία του κλάδου των ακινήτων στην Ρουμανία το α’ τρίμηνο με μόλις τρεις συμφωνίες να έχουν κλείσει το εξεταζόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία της JLL Romania τα deals που έκλεισαν το διάστημα αυτό σε όγκο άγγιξαν τα €35 εκατ. Το επίπεδο των συμφωνιών είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το ίδιο διάστημα του 2017 όταν ολοκληρώθηκαν συναλλαγές ύψους €143 εκατ.

Ωστόσο, οι αναλυτές της JLL επισημαίνουν ότι υπάρχουν διάφορες συμφωνίες στα σκαριά οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα στάδια συζητήσεων και πιθανόν να κλείσουν μέσα στη χρονιά. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη συναλλαγή κατά τους πρώτους τρεις μήνες ήταν η αγορά του εμπορικού κέντρου Festival Shopping Center στο Sibiu για €21 εκατ.

Μια άλλη συμφωνία πραγματοποιήθηκε από τον Ισραηλινό όμιλο Hagag Development ο οποίος αγόρασε δυο ιστορικά κτίρια στην Calea Victoriei στο Βουκουρέστι για να τα μετατρέψει σε σύγχρονα γραφεία έναντι €10 εκατ.

Το δεύτερο τρίμηνο φαίνεται να πηγαίνει ήδη καλύτερα από το πρώτο όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για ακίνητα καθώς η Skanska πούλησε ένα υπό κατασκευή κτίριο γραφείων στο Βουκουρέστι στον Αυστριακό όμιλο CA Immo έναντι €53 εκατ.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas