Δευτέρα
22 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε Γάλλους παραχωρείται το αεροδρόμιο Βελιγραδίου

08 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Σε Γάλλους παραχωρείται το αεροδρόμιο Βελιγραδίου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η κυβέρνηση της Σερβίας σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά της γαλλικής εταιρείας Vinci Airports για την εκμετάλλευση του διεθνούς αεροδρομίου «Νίκολα Τέσλα».

 

Όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, στην εν λόγω συνεδρίαση εξετάστηκαν οι δεσμευτικές προσφορές τεσσάρων εταιρειών ή κοινοπραξιών και κρίθηκε πιο συμφέρουσα η προσφορά της γαλλικής εταιρείας. 

Μεταξύ των εταιριών που διεκδίκησαν την εκμετάλλευση του αεροδρομίου «Νίκολα Τέσλα» ήταν και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με την ινδική GMR. Οι άλλοι όμιλοι που επίσης κατέθεσαν προσφορές ήταν η κοινοπραξία των εταιρειών γαλλική Meridiam Eastern Europe Investments, σουηδική Zurich Airport AG και γαλλική Eiffage και η κοινοπραξία των Incheon International Airport Corporation (Ν. Κορέα), Yatirimlar ve isletme (Τουρκία) και της ρωσικής εταιρείας, με έδρα την Κύπρο, VTB Capital Infrastructure.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου, το αεροδρόμιο παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση στην Vinci Airports για διάστημα 25 ετών έναντι του ποσού των €501 εκατ. Οι Γάλλοι δεσμεύτηκαν ότι, κατά την περίοδο αυτή, θα επενδύσουν €732 εκατ. ενώ το επιμίσθιο σε ετήσια βάση θα ανέρχεται στα €16 εκατ.

Η Vinci Airports έχει την εκμετάλλευση 35 αεροδρομίων σε όλο των κόσμο -12 στη Γαλλία, 10 στην Πορτογαλία, 6 στην Δομινικανή Δημοκρατία, 3 στην Καμπότζη, 2 στην Ιαπωνία και από ένα σε Βραζιλία και Χιλή- εξυπηρετεί συνολικά 132 εκατομμύρια ταξιδιώτες και περισσότερες από 200 εταιρείες αερομεταφορών.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas