Παρασκευή
20 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε κινέζους το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στην Ρουμανία

28 Ιουλίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Σε κινέζους το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στην Ρουμανία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της KMG International στον ενεργειακό όμιλο Rompetrol Rafinare από την China Energy Company ενέκρινε η Ρουμανική κυβέρνηση.


Η KMG International με έδρα το Καζακστάν κατέχει το 48,1% της ρουμανικής εταιρείας ενώ το δημόσιο διατηρεί το 44,7% και το υπόλοιπο ποσοστό έχουν μικρομέτοχοι. Σημειώνεται ότι η Rompetrol έχει το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ρουμανίας και το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο διανομής καυσίμων.

«Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα δημιουργήσει πιο στέρεα θεμέλια για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Ανατολική και Δυτική Ευρώπη» δήλωσε ο Zhanat Tussupbekov, Δ/νων Σύμβουλος της KMG International τονίζοντας ότι θα δοθεί έμφαση σε έργα που θα γίνουν στη χώρα, καθώς εκεί βρίσκονται τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου KMGI Group.

Πέρυσι η China Energy Company, ανακοίνωσε ότι θα επιθυμούσε να αποκτήσει το 51% της KMG International για $680 εκατ. στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου της Κίνας για τον σύγχρονο «Δρόμο του Μεταξιού» (One Belt- One Road).

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas