Σάββατο
17 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε λειτουργία η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γεωργία

19 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Σε λειτουργία η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γεωργία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κατασκευή της υδροηλεκτρικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Shuakhevi στη Γεωργία η οποία βρίσκεται στα Νοτιοδυτικά της χώρας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας «Adjaristsqali Georgia LLC», η μονάδα είναι ισχύος 187 MW και αποτελεί το πρώτο έργο στη χώρα με διεθνή χρηματοδότηση, συνολικού κόστους $420 εκατ. δολ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα των ΑΠΕ στη Γεωργία (αλλά και στην περιοχή του Καυκάσου) τα τελευταία 50 χρόνια.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 και  για την ολοκλήρωσή της, απαιτήθηκε η κατασκευή 2 αποταμιευτήρων, σειράς φραγμάτων και σηράγγων μεταφοράς υδάτων συνολικού μήκους 38 χλμ. Εκτιμάται ότι το έργο θα ενισχύσει περαιτέρω το ενεργειακό ισοζύγιο της Γεωργίας, βελτιώνοντας, παράλληλα, την ενεργειακή ασφάλειά της. Ποσοστό 40,5% της επένδυσης προήλθε από το εταιρικό σχήμα της Norway Clean Energy Invest με την ινδική Tata Power.

Το υπόλοιπο 59,5% χρηματοδοτήθηκε  από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης  και Ανάπτυξης 6 (EBRD–$90 εκατ.), την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB – $90 εκατ.) και την Διεθνή Εταιρεία Χρηματοδοτήσεων (IFC,70 εκ.$). Σημειώνεται ότι, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στη Γεωργία υπερβαίνει κατά πολύ τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας και προέρχεται κατά 75% από υδροηλεκτρικές μονάδες.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas