Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στην αντεπίθεση η Adria Media Group με 150 αγωγές

08 Αυγούστου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Στην αντεπίθεση η Adria Media Group με 150 αγωγές

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Στην αντεπίθεση φαίνεται πως περνά ο Σερβικός όμιλος media, Adria Media Group καθώς κατέθεσε 150 αγωγές εναντίον κρατικών αξιωματούχων και άλλων ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης υποστηρίζοντας την «καταστολή» της κυβέρνησης και την διεξαγωγή μιας «αρνητικής καμπάνιας» εναντίον του επικεφαλής του ομίλου Aleksandar Rodic.

Ο εκπρόσωπος της Adria Media Group, Zelimir Bojovic, δήλωσε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου και της ημερήσιας εφημερίδας Kurir εργάζονται κάτω από σκανδαλώδεις συνθήκες καταστολής από τις αρχές».

Ο όμιλος ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει συνολικά 150 αγωγές εναντίον του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, του Υπουργού Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και ανώτατων υπαλλήλων του «τοπικού» ΣΔΟΕ καθώς επίσης και εκδοτών και ιδιοκτητών Σερβικών ταμπλόιντ και πολλών άλλων. Η εφημερίδα Kurir αλλά και ο ιδιοκτήτης του ομίλου Aleksandar Radic ήταν φιλοκυβερνητικοί αλλά τους τελευταίους μήνες άρχισε να επικρίνει την Σερβική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Βούτσιτς.

Οι αγωγές, πάντως, αποτελούν την «απάντηση» της απόφασης για φορολογικό έλεγχο της εταιρείας και «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών στις 7 Ιουλίου με την αιτιολογία των φορολογικών χρεών αν και τα ποσά που ισχυρίστηκαν ότι χρωστάει ο όμιλος δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ.

Ο Bojovic επιμένει μάλιστα ότι ο μιντιακός όμιλος δεν έχει φορολογικά χρέη. Σημειώνεται ότι η AMG είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ στα Δυτικά Βαλκάνια με 820 υπαλλήλους.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas