Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στις τράπεζες η Turk Telekom

31 Αυγούστου 18 - RE+D magazine
Στις τράπεζες η Turk Telekom

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών της Τουρκίας έδωσε την τελική έγκριση, ανοίγοντας το δρόμο για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Türk Telekom σε κοινοπραξία πιστωτικών τραπεζών.

Η εταιρεία ανήκει στην Saudi Oger της οικογένειας των Λιβανέζων Χαριρί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση “Η εξαγορά του 55% με το οποιο συμμετείχε η Ojer Telekomünikasyon AŞ [OTAŞ] στην, Türk Telekomünikasyon A.Ş. [Türk Telekom] από ένα φορέα ειδικού σκοπού [SPV] που συστήθηκε από τις πιστωτριες τράπεζες της OTAŞ, έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών “.

Η OTAŞ είχε διαθέσει το 55% των μετοχών της Türk Telekom ως εξασφάλιση για δάνειο 4,75 δισ. δολαρίων το 2013. Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων σχετικά με τις αποπληρωμές, οι πιστωτικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Akbank, Garanti και İşbank, ζήτησαν από το Συμβούλιο Ανταγωνισμού να πάρουν τις μετοχές τον Ιούλιο.

Οι τράπεζες θα αναλάβουν μετοχές ανάλογα με το δάνειο που είχαν χορηγήσει. Η Akbank είχε χορηγήσει δάνειο ύψους σχεδόν 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ η Garanti  1 δισ. δολάρια και η İşbank είχε διαθέσει 500 εκατ. δολάρια. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas