Δευτέρα
16 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανακάμπτει σε Ελλάδα και εξωτερικό η εταιρεία Selonda

08 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Ανακάμπτει σε Ελλάδα και εξωτερικό η εταιρεία Selonda

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Η Σελόντα ανακάμπτει με σταθερά βήματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, σύμφωνα με όσα επεσήμαναν εκπρόσωποι της εταιρείας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε εχθές.

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣ της Σελόντα, Αθανάσιος Σκορδάς, ανοίγοντας τις εργασίες της γενικής συνέλευσης, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι διότι η παρούσα γενική συνέλευση λαμβάνει χώρας σε μια περίοδο, κατά την οποία η εταιρεία ανακάμπτει με σταθερά βήματα, τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά.

Ως διοίκηση, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους μετόχους της Σελόντα, για τη συμβολή τους σε μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Εστιάζουμε, μεταξύ άλλων, σε τρία σημεία που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την επόμενη μέρα, υπάρχει όμως κι ένα που εξακολουθεί να δημιουργεί καθυστερήσεις:

- Ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης με εισφορά του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της ΔΙΑΣ.

- Υλοποιείται μια νέα εμπορική πολιτική με άξονα την ενίσχυση της εξωστρέφειας της εταιρείας.

- Κάνουμε πράξη ένα πολυεπίπεδο επενδυτικό πρόγραμμα, από το οποίο αναμένουμε βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

Τέλος, ο αρνητικός παράγων είναι ότι υπάρχει ακόμα ανάγκη για την ολοκλήρωση και τον εκσυγχρονισμό του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις υδατοκαλλιέργειες, ένα θέμα που δυστυχώς έχει βαλτώσει σε μια περίοδο, κατά την οποία το σύνολο της ελληνικής οικονομίας έχει ανάγκη από κινήσεις οι οποίες θα παραγάγουν οικονομικό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μιχάλης Παναγής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο όμιλος «σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, κατάφερε να εδραιώσει την ηγετική του θέση, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση της λειτουργικής του κερδοφορίας. Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας και του Ομίλου στη χρήση του 2016 επηρεάστηκαν κυρίως από

- την ολοκλήρωση της εισφοράς του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της εταιρείας ΔΙΑΣ και

- την υλοποίηση του λειτουργικού και στρατηγικού σχεδιασμού με άξονες την εφαρμογή αναθεωρημένης εμπορικής πολιτικής, τις ενέργειες για μείωση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας.

Επηρεάστηκαν επίσης, από την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης των δανειακών υποχρεώσεων από τις πιστώτριες τράπεζες που δημιούργησαν λειτουργικές συνέργειες σε όλους τους τομείς.

Οι βασικότερες πολιτικές και δράσεις που συνετέλεσαν στην κερδοφόρα οργανική ανάπτυξη της εταιρείας είναι: η στρατηγική της τοποθέτηση σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές Ευρώπης και Αμερικής, η ανάπτυξη κι ενίσχυση εμπορικών δικτύων διάθεσης κι η αύξηση του μεριδίου αγοράς στα μεγάλα διεθνή σούπερ μάρκετ, η ανάπτυξη προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, η βελτίωση της κοστολογικής της δομής, η αύξηση της παραγωγικότητας των μονάδων εκτροφής, η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος που αποβλέπει στην αναβάθμιση των παραγωγικών λειτουργιών, η αναδιοργάνωση των πληροφοριακών συστημάτων και των MIS και η διακοπή μη αποτελεσματικών επενδυτικών κινήσεων.

Έτσι είχαμε ως αποτέλεσμα την αύξηση πωλήσεων νωπών ψαριών κατά 31,6% σε ποσότητες και κατά 27,6% σε αξίες, τη μείωση του κόστους παραγωγής κατά περίπου 6-8%, τη βελτίωση των παραγωγικών δεικτών επιδόσεων και τη μείωση του κόστους συσκευασίας ανά μονάδα συσκευασμένου κατά περίπου 11%. Τέλος, βελτιώθηκε σημαντικά ο κύκλος εργασιών κατά 13% και το EBITDA σε 19.378.212 ευρώ.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι αναδιοργανώνουμε την εταιρεία, έχουμε αύξηση ιδίων κεφαλαίων και υλοποιούμε τον σχεδιασμό μας. Κι αυτά, είναι μόνο η αρχή. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Συνεχίζουμε και το 2017 την πολιτική μας, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ιδιαίτερα στις αγορές του εξωτερικού- είμαστε αισιόδοξοι».

Η συνέλευση των μετόχων της Σελόντα ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και του ομίλου αυτής για τη χρήση του έτους 2016, τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και το Πιστοποιητικό Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή. Επίσης, αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2016.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas