Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Κερατσίνι

14 Σεπτεμβρίου 18 - RE+D magazine
Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο Κερατσίνι

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε συντονισμένες παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή «Ιχθυόσκαλας» - «Σκλαβενίτη» στο Κερατσίνι, προχώρησαν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

 

Συγκεκριμένα καταγράφηκε για πρώτη φορά, το υφιστάμενο δίκτυο αγωγών ομβρίων, ενώ επίσης προχώρησε η αξιολόγηση της επάρκειας αλλά και της λειτουργικότητάς του με τη συνδρομή και της ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, από την καταγραφή προέκυψε ότι μία από τις αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων είναι και η μεγάλη επιχωμάτωση σε βάθος 300 μέτρων από τον ΟΛΠ, το 2003, για την κατασκευή της προβλήτας.

«Στη βάση της διαπίστωσης αυτής, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον ΟΛΠ, που κατέληξαν στην ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς από παρεμβάσεις στο δίκτυο ομβρίων εντός της λιμενικής ζώνης, προκειμένου να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη επάρκεια κατά την εξέλιξη των φαινομένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τα έργα αυτά εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου και αναμένεται να άρουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

Παράλληλα, από την Περιφέρεια Αττικής προκηρύχθηκε διαγωνιστική διαδικασία και αναδείχθηκε μελετητής, προκειμένου για πρώτη φορά να υπάρξει συνολική και ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την ευρύτερη περιοχή, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα. Η μελέτη είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα παραδοθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018, ενώ το κόστος της κατασκευής προβλέπεται να ανέλθει σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, πραγματοποίησαν εχθές 12/ 9 επίσκεψη στο χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΛΠ για την εξέλιξη του έργου.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas