24 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αυξημένα κέρδη και τζίρος το 2016 για την Praktiker Hellas

01 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Αυξημένα κέρδη και τζίρος το 2016 για την Praktiker Hellas

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 6,2% για το 2016, στα €177,5 εκατ. έναντι €167,1 εκατ. της προηγούμενης χρήσης παρουσίασε η εταιρεία Praktiker Hellas.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν στα €4,2 εκατ. έναντι των €3 εκατ. το 2015. Αύξηση παρουσιάστηκε και στα ίδια κεφάλαια τα οποία το 2016 ανήλθαν στα €12,2 εκατ. από τα €8,1 εκατ. του οικονομικού έτους 2015.

Τα θετικά αυτά οικονομικά μεγέθη, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση της εταιρίας, όπως ο έλεγχος στα κόστη και στις δαπάνες και η στρατηγική για τη βελτιστοποίηση των αποθεμάτων, είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρία να διατηρεί τον τραπεζικό της δανεισμό σε μηδενικά επίπεδα και €8,7 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα, που της επιτρέπουν να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

Η Praktiker Hellas, προσανατολισμένη στο αναπτυξιακό της πλάνο, συνέχισε την επένδυση στην ανάπτυξη του δικτύου της με ένα επιπλέον κατάστημα το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016, στο νησί της Ρόδου. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι μία από τις σημαντικότερες που περιλαμβάνονται στο σύνολο των Καθαρών Επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το Οικονομικό Έτος 2016 οι οποίες κινήθηκαν στα €2,4 εκατ.

Απόλυτα συνδεδεμένο με την επιτυχή πορεία της Praktiker Hellas είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο μέσα από την καθημερινή του προσπάθεια και αφοσίωση αποτελεί σταθερό παράγοντα για την ενδυνάμωσή της και την επίτευξη των στόχων της στην πορεία των χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016, η Εταιρία αύξησε το ποσοστό των εργαζόμενων της κατά 7,7%, συγκριτικά με το 2015, απασχολώντας 100 εργαζόμενους περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στη στελέχωση του νέου καταστήματος της εταιρίας στη Ρόδο, όσο και στην ενίσχυση των άλλων καταστημάτων και των κεντρικών της γραφείων. Αντίστοιχα, το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε κατά 7,8%, καθώς η εταιρία κατέβαλε σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές €26,4 εκατ., ενώ για την προηγούμενη χρήση είχε καταβάλει €24,5 εκατ. αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Praktiker Hellas, ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε: «Παρά το ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, το 2016 ολοκληρώθηκε με την επίτευξη θετικών οικονομικών μεγεθών και υψηλής ρευστότητας για την εταιρία μας. Η οικονομική μας ευρωστία μας προσφέρει ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον, καθώς και τη δυνατότητα να εξελίξουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο, το οποίο είναι πιο ώριμο από ποτέ. Θα συνεχίσουμε δυναμικά να διευρύνουμε το δίκτυο μας καθώς, μετά το άνοιγμα του καταστήματος στη Ρόδο, προγραμματίζουμε νέο άνοιγμα τόσο εντός του 2018, όσο και το 2019. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη και εκπαίδευση της ομάδας μας, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της Praktiker Hellas και με προτεραιότητα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, μέσα από τη δημιουργία μοναδικής αγοραστικής εμπειρίας και την πρόσφορά ποιοτικών προϊόντων & υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas