25 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για ομόλογα υψηλής διαβάθμισης

18 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για ομόλογα υψηλής διαβάθμισης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Αυξημένη ήταν σήμερα η ζήτηση για τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης της ευρωζώνης καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονταν στη φονική επίθεση στη Βαρκελόνη, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να περάσει την οικονομική του ατζέντα.

 

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς αργότερα σήμερα ο οίκος Fitch αναμένεται να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Ο Fitch σήμερα αξιολογεί το αξιόχρεο της Ελλάδας με CCC.

Η απόδοση των γερμανικών κρατικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 0,41%, όπως και οι αποδόσεις των ομολόγων που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια». Αντίθετα, μικρή άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων της νότιας Ευρώπης, όπως των ισπανικών και των πορτογαλικών, καθώς παρατηρείται μια τάση αποστροφής ρίσκου.

«Η αποστροφή ρίσκου ενισχύεται ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία και τις ανησυχίες για τον Τραμπ», σχολίασε αναλυτής της Commerzbank.

Στην Ισπανία βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση, μετά τη χθεσινή επίθεση όπου οδηγός όρμησε με το όχημά του εναντίον του πλήθους σε πολυσύχναστη τουριστική λεωφόρο της Βαρκελόνης, σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας περί τους 100 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την ικανότητα του Τραμπ να προωθήσει τους στόχους της οικονομικής πολιτικής του, όπως φορολογικές μειώσεις και δαπάνες για τις υποδομές, μετά τη διάλυση δύο εκ των οικονομικών συμβουλίων του, ύστερα από το κύμα παραιτήσεων διευθυνόντων συμβούλων που συμμετείχαν σε αυτά.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas