Τρίτη
17 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βόμβα ΔΝΤ στην πρώτη κατοικία

11 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Βόμβα ΔΝΤ στην πρώτη κατοικία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Μπορεί ο Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη να υποσχέθηκε επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ωστόσο, η μάχη θα δοθεί με το ΔΝΤ.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, θέτει προς την Ελλάδα ένα πολύ σκληρό δίλημμα. Είτε δηλαδή να πάνε οι τράπεζες σε ανακεφαλαιοποίηση (ήδη έχει μιλήσει το ΔΝΤ ακόμη και για 10 δις) είτε να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Ουσιαστικά να αρθεί το ευνοϊκό μέτρο που προσφέρει ο νόμος Κατσέλη.

Το Ταμείο ζητά νέα επισκόπηση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών (AQR) και υποστηρίζει στις εκθέσεις του ότι θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση έως και 10 δισ. ευρώ.

Η ισχύς του νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία εκπνέει στο τέλος του έτους. Το ζήτημα αυτό αποτελεί ήδη μία από τις παραμέτρους της διαπραγμάτευσης για τις τράπεζες και θα συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα φέρει τον Δεκέμβριο στη Βουλή την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ωστόσο η μορφή που θα έχει από την 1η Ιανουαρίου του 2018 αποτελεί ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Κι ενώ το μπρα ντε φερ θα συνεχιστεί, πιέσεις ασκούνται στις τράπεζες να λάβουν πιο σκληρά μέτρα για τα κόκκινα δάνεια ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωσή τους το 2018 και 2019. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas