Δευτέρα
16 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ενδιαφέρον Μακρόν για τις εξαγωγές

11 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Ενδιαφέρον Μακρόν για τις εξαγωγές

Η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη σε σύντομη συνομιλία με το Γάλλο Πρόεδρο


ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Θετική εξέλιξη και ευκαιρία για τόνωση των διμερών σχέσεων χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη.

 

Η κ. Σακελλαρίδη ανέφερε ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με χαρά χαιρετίζει την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε: «Οι σχέσεις των δυο κρατών είναι παραδοσιακά και ιστορικά πολύ στενές. Με την Γαλλία μας ενώνουν δεσμοί μακροχρόνιας φιλίας και αγώνες για τα ίδια ιδεώδη, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και ακόμη και την Γλώσσα, αφού η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στη Γαλλόφωνες χώρες».

«Η Γαλλία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε και βιώνουμε ως Έθνος. Αλλά και πρόσφατα στην πρωτοφανή κρίση που έπληξε τη χώρα μας, η Γαλλία στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης» συμπλήρωσε. «Επιπρόσθετα, είπε, η Γαλλία παραμένει ένας από τους κυριότερους εμπορικούς μας εταίρους ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των γαλλικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία».

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΠΣΕ, η κ. Σακελλαρίδη, περισσότερες από 120 εταιρείες γαλλικών συμφερόντων δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προσφέροντας πολύτιμες θέσεις εργασίας. Παρά την ύφεση που έπληξε τη χώρα μας, αρκετές από αυτές συνέχισαν να προωθούν επιχειρηματικά σχέδια σε διάφορους τομείς της ελληνικής αγοράς, τονώνοντας την οικονομική δραστηριότητα και προσφέροντας μεταξύ άλλων δουλειά σε ελληνικές εταιρείες διανομών.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία είναι σημαντικός εξαγωγικός προορισμός για τα ελληνικά προϊόντα, όντας μεταξύ των δέκα κορυφαίων πελατών μας. Ειδικότερα, στο α' εξάμηνο του 2017, οι ελληνικές εξαγωγές προς την Γαλλία ανήλθαν σε 390,3 εκατ. ευρώ έναντι 333,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 16,9%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι εισαγωγές από την Γαλλία, οι οποίες έφθασαν σε 1,01 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2017 έναντι 962,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Συνολικά, κατά το εξεταζόμενο διάστημα το διμερές εμπόριο κατέγραψε αύξηση 8,5% και ανήλθε σε 1,4 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο του 2017 έναντι 1,29 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2016.

«Η έλευση του Γάλλου Προέδρου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και έρχεται σε μια κομβική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, όπου η μετάβαση στην ανάπτυξη έχει εισέλθει στην πιο καθοριστική φάση της. Ελπίζουμε και προσδοκούμε η επίσκεψη του κ. Μακρόν να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων και κυρίως για την τόνωση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Περιθώρια για στενότερη συνεργασία υπάρχουν και είναι μεγάλα. Αρκεί οι δυο πλευρές να δείξουν και την ανάλογη βούληση» είπε η πρόεδρος του ΠΣΕ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas