Σάββατο
23 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη το τρίπτυχο του ΣΕΤΕ

21 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη το τρίπτυχο του ΣΕΤΕ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο νέος πρόεδρός του, Γιάννης Ρέτσος, σε συνέντευξη Τύπου.


Ο κ. Ρέτσος στάθηκε στο τρίπτυχο εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός, με σταθερά αυξητικό ρυθμό, αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας, δημιουργεί ανάπτυξη στην περιφέρεια, στηρίζει τα οικογενειακά εισοδήματα, καταβάλλει εισφορές και φέρνει κατανάλωση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού και ενίσχυσης του δικτύου των επαφών του στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών, με στόχο να αποκτήσει ο Σύνδεσμος δυνατή φωνή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, ανακοίνωσε τη σύσταση δώδεκα εξειδικευμένων ομάδων εργασίας, οι οποίες απαρτίζονται από μέλη του ΣΕΤΕ, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη, ανάλυση και εισήγηση συγκεκριμένων προτάσεων.

Θέτοντας ως σημαντική προτεραιότητα την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, ο κ. Ρέτσος τόνισε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική επιχειρηματικότητα, αν σε αυτήν δεν εμπεριέχεται η έννοια της αειφορίας: Υψηλό επίπεδο προστασίας και βελτίωση της ποιότητας του φυσικού, οικιστικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος».

«Όλοι οφείλουμε να κατανοήσουμε πως η τουριστική ανάπτυξη δεν υποθηκεύει, ούτε εξαντλεί τις μελλοντικές δυνατότητες της κάθε χώρας και δεν επιδιώκει βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη, σε βάρος του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και των τοπικών κοινωνιών» πρόσθεσε. Παράλληλα, ανέλυσε τις σχεδιαζόμενες δράσεις διασύνδεσης του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό ως μέσο ενίσχυσης του κοινωνικοοικονομικού αποτυπώματος του τομέα. Όπως σημείωσε, αυτοί οι δύο τομείς μπορούν, άμεσα, να προσδώσουν υψηλή προστιθέμενη αξία στην εμπειρία που προσφέρει η Ελλάδα μέσω των τουριστικών προϊόντων και των υπηρεσιών.

Εστιάζοντας στο ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας στον Αργοσαρωνικό, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αφού επισήμανε ότι είναι ένα γεγονός που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό, ανέφερε ότι ήδη έχουν ληφθεί όλες οι επικοινωνιακές ενέργειες ώστε να υπάρχει ύφεση στα δημοσιεύματα που αφορούν το εν λόγω γεγονός.

Παραμένοντας σε θέματα τρέχουσας επικαιρότητας, ο κ. Ρέτσος μίλησε για τις κορεσμένες τουριστικά περιοχές, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι η φέρουσα ικανότητα, αλλά ο εκσυγχρονισμός των υποδομών σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην υφίσταται το αίσθημα του κορεσμού στους κατοίκους των επιβαρυμένων περιοχών. Προς αυτήν την κατεύθυνση αυτή τίθεται και το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, συμπλήρωσε.

Τέλος, επανέφερε την πρόταση που εισηγήθηκε ο ΣΕΤΕ στην κυβέρνηση για το θέμα του συντελεστή δόμησης στα ξενοδοχεία, παρουσιάζοντας το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία κάνει λόγο για αύξηση συντελεστή δόμησης (στα εκτός σχεδίου) από 20% στο 25%, προκειμένου να προστεθούν επισιτιστικές εγκαταστάσεις και spa.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas