Τετάρτη
25 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η Alpha Bank στον δείκτη αειφορίας FTSE4GOOD

10 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Η Alpha Bank στον δείκτη αειφορίας FTSE4GOOD

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας Financial Times Stock Exchange 4Good (FTSE4GOOD) Emerging Index, ο οποίος αξιολογεί τις εισηγμένες εταιρίες ως προς την περιβαλλοντική και κοινωνική τους επίδοση, περιλαμβάνεται η Alpha Bank μετά από σχετική αξιολόγηση που έλαβε τον Ιούνιο 2017 από τον Διεθνή Οργανισμό FTSE.

 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, η ένταξη της Τράπεζας στον διεθνή δείκτη FTSE4GOOD πιστοποιεί ότι η Alpha Bank, παράλληλα με την επιχειρηματική της δράση, διαθέτει υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η FTSE Russell, παγκόσμιας εμβέλειας πάροχος χρηματιστηριακών δεικτών, επιβεβαιώνει ότι η Alpha Bank αξιολογήθηκε από ανεξάρτητο φορέα, σύμφωνα με τα κριτήρια FTSE4Good και διαπιστώθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε η μετοχή της να συμπεριληφθεί σε αυτές της Σειράς Δεικτών FTSE4Good.
 
Η Σειρά Δεικτών FTSE4Good δημιουργήθηκε από την FTSE Russell (επωνυμία της κοινοπραξίας μεταξύ της FTSE International Limited και της Frank Russell Company) και μετρά την επίδοση των εταιριών ως προς την εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβερνήσεως (Environmental-Social-Governance-ESG).
 
Οι Δείκτες FTSE4Good χρησιμοποιούνται από πολλούς φορείς της αγοράς για τη δημιουργία και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas