27 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Καμπάνες" της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα HONDOS CENTER

07 Αυγούστου 17 - RE+D magazine

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόστιμα έως και €154.000 επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για παράβαση του δικαίου του ανταγωνισμού στις εταιρίες συμφερόντων των αδελφών ΧΟΝΤΟΥ.

 

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ηΟλομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ε.Α.), με ομόφωνη απόφασή της, έκρινε ότι  η εταιρία ΧΟΝΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΕ παραβίασε το άρθρο 1 ν. 703/77, όπως ίσχυε, και το άρθρο 81 ΣυνθΕΚ (νυν 101 ΣΛΕΕ), με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη περί καθορισμού τιμών λιανικής και ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών, κατά την έννοια των εν λόγω διατάξεων, για το χρονικό διάστημα από 01.7.2003 έως και 30.06.2006 και επέβαλε σε αυτήν πρόστιμο ύψους (153.726,77 €).

Έκρινε, επίσης, ότι  η εταιρία «HONDOS CENTER Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ» παραβίασε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τις αυτές ως άνω διατάξεις, με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη (καθορισμός τιμών) και της επέβαλε, κατά πλειοψηφία, σύσταση ώστε αυτή στο μέλλον να μην προβαίνει προς το δίκτυό της, άμεσα ή έμμεσα, σε καθορισμό τιμών μεταπώλησης.

Σημειώνεται, ότι οι ως άνω εταιρίες δεν εντάχθηκαν, όπως οι λοιπές εταιρίες Χόντου, στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών, η πρώτη λόγω επιλογής και η δεύτερη καθ’ ό μέρος αφορά την κάθετη σύμπραξη.
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas