Τρίτη
23 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κουρμούσης: απλούστερος ο εξωδικσστικός για τους ελεύθερους επαγγελματίες

13 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Κουρμούσης: απλούστερος ο εξωδικσστικός για τους ελεύθερους επαγγελματίες

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Απλούστερη σε σύγκριση με όσα προβλέπονται για τις επιχειρήσεις, είναι η διαδικασία πρόσβασης των ελευθέρων επαγγελματιών στον εξωδικαστικό μηχανισμό για ρύθμιση των χρεών τους σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, σε εκατόν είκοσι δόσεις, με διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων.

 

Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε εκδήλωση στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Είναι πολύ πιο εύκολη και ταχύτερη η διαδικασία για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατί σχεδόν τα πάντα είναι ηλεκτρονικά στον ελεύθερο επαγγελματία. Δεν χρειάζεται ούτε μελέτη βιωσιμότητας, ούτε τίποτε από όλα αυτά που θέλει μια εταιρία. Κι επίσης, έχει μόνο δημόσιους πιστωτές. Είναι 90% πιο απλή η διαδικασία», είπε ο κ. Κουρμούσης.

Ο κ. Κουρμούσης υπογράμμισε ακόμη, ότι έχει απλοποιηθεί κατά πολύ η όλη διαδικασία ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό, σε σχέση με το πρώτο διάστημα λειτουργία της.

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον, όπως δείχνει ο αριθμός των αιτήσεων των επιχειρήσεων, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί προς το παρόν ικανοποιητικός και ο αριθμός των υποθέσεων που κατέληξαν σε συμφωνία, επειδή οι πιστωτές "αργούν να κάνουν βήματα", μιας και η εφαρμογή του μέτρου στη χώρα μας είναι "πρωτόγνωρη". Υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες υποθέσεις που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία και εκκρεμούν, δεν απορρίπτονται, αλλά κωλυσιεργούν λόγω των μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων μεταξύ των αιτούντων και των πιστωτών τους. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas