Δευτέρα
23 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πλατφόρμα τύπου Airbnb για γραφειακούς χώρους

15 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Πλατφόρμα τύπου Airbnb για γραφειακούς χώρους

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η οικονομία διαμοιρασμού είναι μια τάση η οποία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς παγκοσμίως.

 

Δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες για επιχειρηματική ανάπτυξη και για το λόγο αυτό καθημερινά «ξεφυτρώνουν» στην αγορά νέοι παίχτες. Η δυναμική εξέλιξη αυτής της τάσης σημαίνει ότι το παγκόσμιο εισόδημα που παράγεται από την οικονομία διαμοιρασμού έως το 2025 θα φθάσει τα $335 δις.

Ποσό που αντιπροσωπεύει μόλις πέντε κρίσιμους κλάδους όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η παροχή συμβουλών, η ακίνητη περιουσία, ο τουρισμός και οι μεταφορές. Μετά τις πλατφόρμες τύπου Airbnb τώρα έρχονται στην αγορά και τα γραφειακά ακίνητα με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις μικρότερες επιχειρήσεις να επιλέγουν την μέθοδο αυτή για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κορυφαίους χώρους εργασίας.

Όπως λένε πηγές του κλάδου οι χώροι όπου στεγάζονται πολλοί συνεργάτες προσφέρουν ευκολότερη επιχειρηματική ανάπτυξη λόγω των ευέλικτων συμβάσεων μίσθωσης και της σαφούς μείωσης των διοικητικών δαπανών (έξοδα μίσθωσης κ.ά.). Επιπλέον η χρήση κοινόχρηστων χώρων στα γραφεία όπως η κουζίνα ή ο χώρος διαλείμματος ωθεί μια νέα «δημιουργική επιχειρηματική κοινότητα» που βασίζεται στη συνειδητή συνεργασία.

Σε ορισμένες αγορές, όπως σε αυτήν της Πολωνίας και συγκεκριμένα της Βαρσοβία όπου ο κλάδος των γραφείων παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη, έχουν δημιουργηθεί ήδη πλατφόρμες όπως η Airbnb για ενοικίαση γραφειακών χώρων οι οποίες σημειώνουν αξιοσημείωτη επιτυχία.

Η εταιρεία, η οποία αποφάσισε να συνδέσει την ιδέα της οικονομίας διαμοιρασμού και της ανάγκης για γραφειακούς χώρους, είναι η ShareSpace (www.sharespace.pl)- μια καινοτόμος, ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης για ευέλικτους και κοινόχρηστους χώρους γραφείων.

Χάρη σε αυτά τα εργαλεία, οι χρήστες του sharing economy αποκτούν πρόσβαση σε οφέλη τα οποία εκτιμούν περισσότερο, όπως: η ανεξαρτησία, ο ευέλικτος χρόνος εργασίας και η εγγύτητα των ηλεκτρονικών λύσεων.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas