Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε ένα χρόνο η επέκταση του προαστιακού Πάτρα - Κάτω Αχαΐα

13 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Σε ένα χρόνο η επέκταση του προαστιακού Πάτρα - Κάτω Αχαΐα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
«Σε περίπου ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αναβάθμισης των γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας και η επέκταση του στην Κάτω Αχαΐα».

 

Στην εκτίμηση αυτή προχώρησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «το έργο που αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, και των αποβάθρων στη μετρική γραμμή του προαστιακού από το ύψος του σταθμού Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό περίπου 50% και αναμένεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος Μαΐου». Όπως εξήγησε ο Απόστολος Κατσιφάρας «η εκτέλεση του έργου καθυστέρησε εξαιτίας εργασιών που δεν εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μελέτη».

Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε ότι «η συνολική λειτουργία του έργου και η απόδοσή του προς χρήση στους πολίτες θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της προμήθειας και της εγκατάστασης νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων και αποκατάσταση λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων, από το ύψους του σταθμού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα».

Στο μεταξύ, το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την υλοποίηση έργων για την αναβάθμιση και βελτίωση οδικών αξόνων που οδηγούν σε αναπτυξιακούς πόλους της Αχαΐας, δηλαδή από τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Πατρών προς τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, καθώς και από την εθνική οδό Πατρών - Πύργου προς το αεροδρόμιο του Αράξου.

Τα προαναφερόμενα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα €12 εκατ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas