Τετάρτη
23 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στοχεύει η Akritas

29 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Σε περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στοχεύει η Akritas

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου AKRITAS στην Αλεξανδρούπολη, με την πρόσληψη περίπου 30 ατόμων το Α΄εξάμηνο του 2018, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 270, προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία του εργοστασίου σε 24ωρη βάση και επτά μέρες την εβδομάδα, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. Λουκία Σαράντη.

 

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε την αναπτυξιακή πορεία της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρίας, η οποία είναι η μοναδική σήμερα βιομηχανία παραγωγής μοριοσανίδας στην Ελλάδα.

Με εμπορικό δίκτυο που εκτείνεται σ' όλη την Ελλάδα και έχοντας αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία, η AKRITAS αποτελεί μια εταιρία που λειτουργεί με διεθνή πρότυπα, με σημαντική συνεισφορά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, σταθερά προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Περιγράφοντας το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο σήμερα δραστηριοποιείται η εταιρία, που έχει συμπληρώσει 40 χρόνια λειτουργίας, παρέχοντας περίπου 3.000 έμμεσες θέσεις εργασίας κυρίως μέσω των συνεργασιών με τον κλάδο των μεταφορών, η κ. Σαράντη κάνει λόγο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, με αυξημένο «country risk» το οποίο αποδίδει στον κλονισμό της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. Χαρακτηρίζει υπέρογκα τα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων και εξηγεί πως η AKRITAS μπορεί να ξεπερνά αυτούς τους σκοπέλους, χάρη στη μακρόχρονη πορεία της και τις ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους πελάτες της.

Ως μία από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ και της χώρας περιέγραψε την AKRITAS ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης και ξενάγησης στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας. «Θεωρώ ότι αυτές οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη επιχείρηση, εκτός του ότι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, γιατί δραστηριοποιούνται εδώ στα σύνορα, στέλνουν κι ένα άλλο μήνυμα. Ότι πρέπει όλοι μαζί να δούμε προς μία κοινή κατεύθυνση. Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει την ανάγκη της στήριξης του κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βέβαια όλων όσων υποχρεούνται να βοηθούν αυτές τις επιχειρήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Ειδική αναφορά έγινε τόσο από τον κ. Πέτροβιτς όσο και από την κ. Σαράντη στην ανάγκη ανάπτυξης στον τομέα των συγκοινωνιών και των διαμετακομιστικών υπηρεσιών και ειδικότερα στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου στον Έβρο καθώς και του λιμένα.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas