Πέμπτη
24 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στο ηλεκτρονικό σφυρί τα πρώτα 5.000 ακίνητα

22 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Στο ηλεκτρονικό σφυρί τα πρώτα 5.000 ακίνητα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Κανένα σπίτι στα χέρια… δανειολήπτη; Ενδεχομένως να είναι υπερβολικό το σύνθημα και άκρως πολιτικό, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι μερικές χιλιάδες ακίνητα αναμένεται να αλλάξουν χέρια τους επόμενους μήνες.

 

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή εντός του φθινοπώρου, πιθανότατα και μέσα στον Σεπτέμβριο «μπλοκάροντας» και το κίνημα που κάθε Τετάρτη προκαλούσε επεισόδια στα ειρηνοδικεία.

Τουλάχιστον 5.000 υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών βρίσκονται σε διαδικασία δημοπρασιών και θα είναι τα πρώτα ακίνητα που θα μπουν στην υπό κατασκευή ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία, φαίνεται να υπάρχει μια σιωπηρή παράταση ώστε να μη βγει κανένα σπίτι στο σφυρί, ειδικά ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Πάντως, παράγοντες της αγοράς ακινήτων ανησυχούν για τη νέα κατρακύλα που θα πάρουν οι τιμές αφού τα υπό πλειστηριασμό ακίνητα θα βγουν με πολύ μεγάλες προσφορές. Δηλαδή με τιμές που αντίστοιχα ή γειτονικά ακίνητα δεν θα μπορούν να πιάσουν. Όπως τονίζουν κτηματομεσίτες, αν ένα εξοχικό πουληθεί 100 χιλ. ευρώ σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και διπλανό ακίνητο πωλείται προς 150 χιλ. ευρώ, είναι σίγουρο ότι η τιμή του δεύτερου θα πέσει. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas