Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σύστημα αυτόματης ενημέρωσης εκτάκτου ανάγκης στο Ελ.Βενιζέλος

12 Σεπτεμβρίου 18 - RE+D magazine
Σύστημα αυτόματης ενημέρωσης εκτάκτου ανάγκης στο Ελ.Βενιζέλος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Σύστημα μαζικής ειδοποίησης "Emergency call out notification" που μπορεί να ειδοποιηθούν σε στιγμή κρίσης χιλιάδες αποδέκτες εγκαταστάθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

 
Το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) “The Digital Gate”, που ξεκίνησε το 2015 σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Στόχος, η ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού.

"Το σύστημα της TEKMON είναι μια από τις 15 εφαρμογές που βραβεύτηκαν στο πρόγραμμα που 'τρεχουμε'. Λειτουργεί στο αεροδρόμιο αλλά υπάρχουν σκέψεις να το διαθέσουμε και σε τοπικές αυτοδιοικήσεις για να μπορούν να ενημερώνουν άμεσα τους πολίτες σε περίπτωση ανάγκης", σημειώνει.

Άλλες δύο εφαρμογές, από αυτές που διακρίθηκαν, λειτουργούν πιλοτικά στον ΔΑΑ: Η πρώτη, σύμφωνα με τον κ.Δημητριάδη, αφορά στην ανακύκλωση. "Η ομάδα Recycle trust έφτιαξε δικούς της κάδους ανακύκλωσης, με σύστημα που καταγράφει την ανακύκλωση που κάνει κάθε υπάλληλος. Στη συνέχεια δημιούργησε έναν εσωτερικό διαγωνισμό με συγκεκριμένο έπαθλο, για τον καλύτερο ανακυκλωτή σε επίπεδο υπαλλήλου και σε επίπεδο Διεύθυνσης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη θέρμη. Πιστεύουμε ότι αυτή η ιδέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε εταιρεία".

Η δεύτερη πιλοτική εφαρμογή είναι από την ομάδα του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης). Πρόκειται για το HUBA (human behavior analysis) το οποίο είναι ένα σύστημα, όπως εξηγεί ο κ.Δημητριάδης, "με ‘κάμερες βάθους’ που καταγράφει τις κινήσεις μέσα σε συγκεκριμένο χώρο και κάνει αναλύσεις για τις ‘ουρές’ που δημιουργούνται, τον χρόνο αναμονής κτλ". "Το εν λόγω σύστημα ενώ καταγράφει τα άτομα, δεν καταγράφει τα στοιχεία τους και τα προσωπικά δεδομένα".

Το πρόγραμμα "The digital Gate" παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του “Innovation Hub”, που διοργανώθηκε από το τo Found.ation και την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην 83η ΔΕΘ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas