Τετάρτη
17 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τιμές κατοικιών: Στην Ευρώπη αυξάνονται, στην Ελλάδα ακόμη χάος

12 Ιουλίου 18 - RE+D magazine
Τιμές κατοικιών: Στην Ευρώπη αυξάνονται, στην Ελλάδα ακόμη χάος

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Μπορεί η αγορά ακινήτων να κάνει προσπάθειες να βγει από το δεκαετές τούνελ, όμως, θα περάσει καιρός για να ισορροπήσει.

 

Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το πρώτο τρίμηνο 2018 στην Ελλάδα οι τιμές σημείωσαν οριακή πτώση 0,2% με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ.

Στις χώρες της ΕΕ καταγράφεται αύξηση κατά 4,7% κατά μέσο όρο στις τιμές των κατοικιών έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2017, ενώ στο 4,5% αντιστοιχεί η άνοδος για τις χώρες του ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν σε ετήσια βάση στην Λετονία (+13,7%), τη Σλοβενία (+13,4%), την Ιρλανδία (+12,3%) και την Πορτογαλία (+12,2%). Στον αντίποδα, πτώση – πέραν της Ελλάδας- σημειώθηκε επίσης σε Σουηδία και Ιταλία αν και οριακή στο 0,4%, όπως και στη Φινλανδία με ένα 0,1%.

Στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, η μείωση των τιμών το α΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ήταν οριακή κατά 0,1% για τα καινούρια διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 0,3% για τα παλιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών, αν και, πλέον με δεδομένη την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας τα καινούρια σπίτια είναι ελάχιστα στην αγορά. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas