Τρίτη
22 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Γέφυρα» με το Λονδίνο για τον επαναπατρισμό ρωσικών κεφαλαίων

06 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
«Γέφυρα» με το Λονδίνο για τον επαναπατρισμό ρωσικών κεφαλαίων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η έκκληση που είχε απευθύνει πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος σε ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, να επενδύσουν τα κεφάλαια τους σε ευρωομόλογα που θα εκδώσει το ρωσικό υπουργείο οικονομικών, είχε αναμφίβολα σχέση με τις ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και με τους φόβους της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ, που έχει επενδύσει στο εξωτερικό, η οποία φοβάται τις συνέπειες των κυρώσεων.

 

Πηγές προσκείμενες στην ρωσική προεδρία, τις οποίες επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει τα τελευταία χρόνια τον επιχειρηματικό κόσμο για τους κινδύνους που ενέχει η επιλογή τους, να αναπτύσσουν ως επί το πλείστον την επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα τους στην Δύση, σε περίπτωση όξυνσης των σχέσεων της Ρωσίας με την Δύση. Ανεξάρτητα όμως από τις προειδοποιήσεις αυτές, φαίνεται πως η προσπάθεια επαναπατρισμού ρωσικών κεφαλαίων και επιχειρηματιών συνεχίζεται.

Ο συνήγορος των ρώσων επιχειρηματιών Μπορίς Τιτόφ, ένας εκ των υποψηφίων για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου συναντήθηκε στο Λονδίνο με ρώσους επιχειρηματίες που εκκρεμούν σε βάρος τους στην Ρωσία δικαστικές υποθέσεις, υποσχόμενος να συμβάλλει ώστε να εξετασθούν οι δυνατότητες επαναπατρισμού τους. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν περίπου 30 άτομα και σύμφωνα με την εφημερίδα RBK η συνάντηση αυτή διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Μεταξύ τους ήταν ο πρώην συνιδιοκτήτης της εταιρείας «Marta» Γκεόργκι Τροφίλοφ, ο πρώην ιδιοκτήτης της τράπεζας «Trust» Ιλιά Γιούροφ, ο Ρομάν Ζέλμαν συνιδιοκτήτης τη αλυσίδας εστιατορίων του Λονδίνου Global Craftsmen Group, ο πρώην αντιπρόεδρος της Rosneft Ανατόλι Λοκτιόνοφ, ο συνιδρυτής της «Evroset» Γιεβγκένι Τσιτσβάρκιν, καθώς και ο πρώην μάνατζερ της «Alpha group» Βλαντίμιρ Ασούρκοφ.
 
Η πρωτοβουλία αυτή του Τιτόφ, σύμφωνα με τον σύμβουλο επί πολιτικών θεμάτων Ντμίτρι Φετίσοφ εντάσσεται στη πολιτική εθνικοποίησης της επιχειρηματικής ελίτ που ακολουθεί το Κρεμλίνο. Θεωρεί μάλιστα ότι το Κρεμλίνο θα κάνει οτιδήποτε για τον επαναπατρισμό των ρωσικών κεφαλαίων στην Ρωσία, καθώς υποθέτει ότι στο τμήμα της λεγόμενης «Λίστας του Κρεμλίνου», το οποίο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ακόμη, υπάρχουν στοιχεία που αφορούν τα κεφάλαια που έχει η ρωσική ελίτ στο εξωτερικό.
 
Η ρωσική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται για να επιστρέψουν τα ρωσικά κεφάλαια στην χώρα καθώς οι κυρώσεις περιόρισαν τις δυνατότητες να επενδυθούν δυτικά κεφάλαια στη ρωσική οικονομία, λέει ο πολιτικός σύμβουλος Αντρέι Ορλόφ.
 
Κατά την άποψη του η ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να προτείνει στον Τιτόφ να εισηγηθεί στους έκπτωτους ρώσους επιχειρηματίες να επιστρέψουν στην Ρωσία μεταφέροντας την επενδυτική τους δραστηριότητα εκεί, με εγγύηση την ελευθερία τους. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas