Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Γεφύρι της Αρτας» και «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

13 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
«Γεφύρι της Αρτας» και «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αντιμέτωπη με ένα ακόμη ναυάγιο βρίσκεται η κυβέρνηση και θα πρέπει να καταβάλει πολύ προσπάθεια για να το γλιτώσει.

 

Ο λόγος για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» που ενώ ήταν να ξεκινήσει από χθες να δέχεται αιτήσεις, πήρε αναβολή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και δύο χρόνια, η δράση «σέρνεται» στη γραφειοκρατία και στην κρίση, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μπορεί να «ζεστάνει» την αγορά με 250 εκατ. ευρώ και να επιδοτήσει εκατοντάδες κτίρια με ποσοστό έως και 70% για τις δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση της κύριας κατοικίας.

Η νέα καθυστέρηση φαίνεται να οφείλεται στη μη ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά. Όπως επισημαίνεται, στην ανακοίνωση του υπουργείου η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» έχει ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, ωστόσο κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.

Ολοι πλέον περιμένουν μήπως σήμερα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα ή μήπως υπάρξει νέα αναβολή. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas