Δευτέρα
23 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ακριβότερα τα προϊόντα της IKEA στη Βρετανία

17 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Ακριβότερα τα προϊόντα της IKEA στη Βρετανία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε ανατίμηση των προϊόντων της στα Βρετανικά καταστήματα προχώρησε η Σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων IKEA.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές προκειμένου να αντισταθμίσει την υποχώρηση της στερλίνας μετά την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που οδήγησε ανοδικά το κόστος εισαγωγών. Εκπρόσωπος της IKEA δήλωσε ότι οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 3%. Η IKEA εισάγει πολλά από τα προϊόντα που πουλά στη Βρετανία, το οποίο σημαίνει ότι η πτώση της στερλίνας αύξησε το κόστος για τις εταιρίες στη χώρα.

Ο σουηδικός όμιλος είχε πωλήσεις περίπου €34 δισ. για την ετήσια χρήση του έως τον Αύγουστο, ωστόσο, τα στοιχεία για τις πωλήσεις στη Βρετανία για τη συγκεκριμένη χρήση δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Ο επικεφαλής του Βρετανικού βραχίονα ρίχνει το «μπαλάκι» στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τονίζοντας ότι πρέπει να στηρίξει την εμπορική σχέση σε ένα ενιαίο «μπλοκ».

«Θα ήθελα να δω αποτελέσματα όταν η πρωθυπουργός μίλησε για μια μεταβατική περίοδο και αυτό θα ήταν επωφελές για εμάς ώστε να προσαρμόσουμε σε μια νέα εμπορική πραγματικότητα τις τιμές των προϊόντων μας» είπε ο Gillan Drakeford.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas