Ο κ. Κορκίδης εξέφρασε το φόβο ότι ''ίσως αυτή τη χρονιά θα δούμε τον τζίρο και τον όγκο των πωλήσεων συνολικά κατά πολύ μειωμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται'' για αυτό και πρόσθεσε ότι πρέπει να δούμε την κρίση και ως πρόκληση κοινωνικής προόδου, διαρθρωτικών αλλαγών, ενεργοποίησης των υγειών δυνάμεων και ευκαιρία ανάτασης της οικονομίας. '''Γιατί ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις αντιληφθούμε και να τις αξιοποιήσουμε. Επιβάλλεται μετά το οικονομικό σοκ να φέρουμε την χώρα μας στους κερδισμένους και όχι στους χαμένους των εξελίξεων'' τόνισε και υποστήριξε ότι ο εμπορικός κόσμος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της διαίσθησης της αγοράς και κυρίως όλοι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.' />
Σάββατο
26 Σεπτεμβρίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αλλάζει ο χάρτης του εμπορίου το 2009

05 Ιανουαρίου 09 - RE+D Magazine
Αλλάζει ο χάρτης του εμπορίου το 2009

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

 ''Στο εμπόριο έχουμε στόχο την διατήρηση και την θωράκιση των θέσεων απασχόλησης από την επερχόμενη ύφεση. Το πώς θα επιτευχθεί αυτό, πιθανόν να μην είναι το ίδιο με ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε δει, αλλά είτε με την μορφή επιδότησης της εργασίας, είτε με τη μορφή απαλλαγής φόρου της επιχείρησης είναι δυνατόν να επιτευχθεί, ώστε να διατηρηθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας στο εμπόριο'' είπε στην ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Β. Κορκίδης τονίζοντας ότι ''τώρα από την αρχή του έτους θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους ισχυρούς τριγμούς στην φερεγγυότητα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφού, για τους επόμενους δώδεκα μήνες, υπάρχει ο κίνδυνος μια στις τρεις επιχειρήσεις να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και μια στις δυο ενδέχεται να καθυστερήσει τις πληρωμές της, είτε αυτό λέγεται επιταγές, ΦΠΑ, είτε φόρους, είτε μισθοί, είτε ασφαλιστικές εισφορές και φυσικά πρωταρχικά δόσεις δανείων''.

Ο κ. Κορκίδης εξέφρασε το φόβο ότι ''ίσως αυτή τη χρονιά θα δούμε τον τζίρο και τον όγκο των πωλήσεων συνολικά κατά πολύ μειωμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται'' για αυτό και πρόσθεσε ότι πρέπει να δούμε την κρίση και ως πρόκληση κοινωνικής προόδου, διαρθρωτικών αλλαγών, ενεργοποίησης των υγειών δυνάμεων και ευκαιρία ανάτασης της οικονομίας. '''Γιατί ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις αντιληφθούμε και να τις αξιοποιήσουμε. Επιβάλλεται μετά το οικονομικό σοκ να φέρουμε την χώρα μας στους κερδισμένους και όχι στους χαμένους των εξελίξεων'' τόνισε και υποστήριξε ότι ο εμπορικός κόσμος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της διαίσθησης της αγοράς και κυρίως όλοι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas