Πέμπτη
16 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα χάσουν όλοι

12 Φεβρουαρίου 15 | Θεόδωρος Φέσσας
Θεόδωρος Φέσσας

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα χάσουν όλοι τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

 

Οι εκλογές και η αβεβαιότητα που σχετίζεται με αυτές θα μπορούσε να κοστίσουν μισή ποσοστιαία μονάδα στην ανάπτυξη. Η Γερμανία θα έπρεπε να δει τη "μεγάλη εικόνα" και να κατανοήσει τη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Έχουμε χάσει το ¼ του ΑΕΠ. Το ποσοστό ανεργίας είναι 25%. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας είναι απογοητευμένο και θυμωμένο.

Οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν πάλι εμπιστοσύνη και ελπίδα. Η Γερμανία θα έπρεπε να το κατανοήσει αυτό. Υπενθυμίζω πάντα στους Γερμανούς φίλους μου την επανένωση (της Γερμανίας). Και αυτή ήταν μια μακρά διαδικασία που απαίτησε πολλή υπομονή.

Η ελληνική πλευρά έχει, ήδη, προβεί σε εμφανείς παραχωρήσεις καθώς δεν μιλάει πια για κούρεμα, αλλά για αναδιάρθρωση του χρέους και έχει επίσης διαμηνύσει ότι δέχεται ένα μεγάλο μέρος των δράσεων του προηγούμενου προγράμματος προσαρμογής.
 
Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προεκλογικής της ρητορικής και της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, προσπαθεί να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους της και ταυτόχρονα να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή προοπτική (της χώρας). 
 
Αναφορικά με το πρόγραμμα προσαρμογής πέτυχε στον τομέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως αποτυπώνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά εφαρμόσθηκε με λάθος προτεραιότητες καθώς έπρεπε να έχουν προταχθεί οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
 
Για τους Έλληνες «ολιγάρχες» μας ενδιαφέρει να υπάρχουν δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού με βάση τους Ευρωπαϊκούς κανόνες. Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να πείσουμε την πολιτεία να μειώσει τον ρόλο του κράτους στην οικονομία ώστε να καταπολεμηθεί η διαφθορά και ο νεποτισμός. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν «ολιγάρχες» με την έννοια της Λατινικής Αμερικής.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas